Güncel
Çin şimdi de yemekleri taklit edecek!
![](resimler/detay/109252.jpg?)
Şirket CEO'su: 'Yediğim şu klonlanmış biftek, bu zamana kadar yediğim en lezzetli biftek!'
Bildiğimiz gibi klonlama, çok tartışılan bir konu. En çok tartışılan yönü ise etik değerler; klonlama çalışmaları sonucunda meydana gelecek kopyalar endişe oluşturuyor. Bu durum gerçekleştiği takdirde varolan genetik çeşitliliğin yok olacağı ve böylelikle doğal dengenin bozulacağı öngörülüyor, fakat Çin'deki gelişmeler, etik değerlerin söz konusu ülke tarafından dikkate alınmadığını gösteriyor.
Bu alandaki çalışmalarını ara vermeden sürdüren Çin, aynı zamanda dünyanın en büyük klonlama fabrikasını inşa ediyor. Doğrudan Çin hükümeti tarafından desteklenen projenin 2016'nın ortalarında nihayete ermesi ve tamamen faaliyete girmesi bekleniyor. Fabrikanın tahmini maliyeti ise yaklaşık 500 milyon dolar.
Klon fabrikası işte burası.
Klonlar bilim adamları tarafından üretilecek ve doÄŸal olarak örneÄŸiyle tıpkı ikiz gibi aynı özellikleri taşıyacak. Fabrikada ilk etapta yarış atı, sığır ve narkotik köpeklerinin klonlanması planlanıyor. Åžirket CEO'sunun, hayvan klonlanmasına iliÅŸkin açıklaması ÅŸu ÅŸekilde: “Klonlama teknolojisi hali hazırda her yerde var, sadece herkes farkında deÄŸil. Ãœstelik yediÄŸim klonlanmış biftek, bu zamana kadar yediÄŸim en lezzetli biftekti."
Klonlama fabrikası kurulmasına farklı perspektiften baktığımız vakit, işin arka planında gıda yetmezliği olduğunu görüyoruz. Şöyle ki; Çin gıda endüstrisi ve çiftçiler, kırmızı et talebini karşılayamıyor. Ki Çin'in yaklaşık 1,4 milyar insana evsahipliği yaptığını düşünürsek bu yetmezlik oldukça anlaşılabilir.
Fotoğraftaki koyunun adı Dolly. O dünyanın ilk klonlanan hayvanı. Edinburgh Üniversitesi bilim insanları tarafından, nükleer transfer süreci kullanılarak yetişkin somatik bir hücreden klonlanan Dolly, 5 Temmuz 1996'da doğdu ve ilerleyen akciğer hastalığı nedeniyle 14 Şubat 2003'te öldü. Kendisi haklı olarak 'dünyanın en ünlü koyunu' unvanının sahibi. :)
Evet, asıl hedefin gıda ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu söyledik. Ancak tabii ki 500 milyon dolarlık yatırım sadece gıda için yapılmıyor. Ender yetişen yarış atlarının ve narkotik eğitimli köpeklerin de klonlanması hedefleniyor. Ayrıca soyu tükenmek üzere olan hayvanların, yine bu yöntemle nesillerinin devamının sağlanması planlanıyor.
Henüz yorum yapılmamış.