Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan yeni yıl mesajı

Yeni yıl mesajı yayımlayan Başbakan Davutoğlu, “Sivil bir Anayasa yapmanın şerefli görevine de talibiz. 2002 yılından bu yana devam eden başarılarımızı İnşallah Yeni Anayasa ile taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, yeni yıl mesajı yayımladı. Mesajda yeni Anayasa, Avrupa BirliÄŸi’yle müzakereler, PKK ile mücadele konuları yer aldı.

“Son 12 yılda olduÄŸu gibi, 2015 yılında da sosyal politikalardan bölgesel yatırımlara, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda baÅŸarılı bir yılı geride bıraktık” ifadesini kullanan DavutoÄŸlu, bu yılki iki genel seçimde de demokrasinin tüm kurum, kural ve teamülleriyle iÅŸlediÄŸini söyledi.  “Türkiye istikrar zeminine kavuÅŸtu” ifadesini kullandı.

DavutoÄŸlu’nun mesajından satırbaÅŸları ÅŸunlar:

"Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için çaba ve gayretlerimiz sürecek. Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir."

‘Sivil bir Anayasa’

“Ä°lk kez sivil bir Anayasa yapmanın ÅŸerefli görevine de talibiz. Türkiye’nin ve Meclis’in en büyük siyasi partisi ve görevinin başındaki Hükümet olarak, 2002 yılından bu yana devam eden baÅŸarılarımızı Ä°nÅŸallah Yeni Anayasa ile taçlandıracağız.

GeniÅŸ çerçeveli bir uzlaşı anlayışı ve katkılara açık bir çalışma pratiÄŸiyle hazırlayacağımız Yeni Anayasa, Türkiye’yi tam manasıyla ileri demokrasi normlarına taşıyacak, her vatandaşımızın iftihar edeceÄŸi, her vatandaşımızın sahipleneceÄŸi bir siyasi sözleÅŸme olacak.”

AB süreci

“Yine aynı çerçevede Avrupa BirliÄŸi sürecindeki olumlu geliÅŸmeler de,  demokrasi vizyonumuza yeni yılda yeni katkılar yapacak. Türkiye-AB Zirvesi sonrasında yeniden ivme kazanan AB süreci, müzakerelere açılan 17 Numaralı Ekonomik ve Parasal Politika Faslıyla somut bir ilerleme de kaydetti.

Önümüzdeki süreçte AB perspektifimizi daha ileri noktalara taşıyacak ve ileri adımlar atacağız.”

‘Åžiddet sarmalına son vereceÄŸiz’

“Güzel ülkemiz 2016 yılına, pek çok olumlu geliÅŸme ve büyük umutlarla girerken, maalesef hala terörden medet uman bir kesim ise nafile çabalarını sürdürüyor.

Hendek Siyasetiyle insanlarımıza acı çektiren bu şiddet sarmalına son vereceğiz. Siyaseti terörize eden, devlet ile milletin arasına girmek isteyen, şiddet ve nefretle vatandaşlarımızı taciz eden tezgâhları, tuzakları bertaraf edeceğiz.

Biz sonsuza kadar hukuk ve adaletin meşalesini taşıyacağız. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak.

İçeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde operasyon düşünenler Türkiye’yi zaafa uÄŸratamayacak.”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.