Sosyal Medya

Güncel

Dört ülke Taliban'la barış için bir araya gelecek

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için dört ülke bir araya gelecek



Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin'den üst düzey yetkililer, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden baÅŸlatılmasını görüşecek.

Pakistan BaÅŸbakanı'nın Dış Ä°liÅŸkiler Danışmanı Sertaç Aziz, medyaya yaptığı açıklamada, Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden baÅŸlatılması için dört ülke yetkililerinin 10-15 Ocak arasındaki bir tarihte baÅŸkent Ä°slamabad'da bir araya geleceÄŸini söyledi.

Afgan hükümetinin barış sürecinin baÅŸlaması konusunda istekli olduÄŸunu ve ülkedeki ÅŸiddet olaylarının azalmasını arzu ettiÄŸini belirten Aziz, "Her ülkenin ilgili taraflarla kendi baÄŸlantıları var. Önümüzdeki ayki görüşmede diyaloÄŸun nasıl baÅŸlatılabileceÄŸi ve daha ileri taşınabileceÄŸi tartışılacak" dedi.

Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin, bu ay başında barış sürecini yeniden başlatmak için bir ortak çalışma mekanizması kurma konusunda uzlaşmışlardı.

Pakistan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Rahil Åžerif, geçtiÄŸimiz hafta Afganistan’ın baÅŸkenti Kabil’e düzenlediÄŸi resmi ziyarette, CumhurbaÅŸkanı EÅŸref Gani ile Taliban'la barış sürecinin tekrar baÅŸlaması konusunu ele almıştı.

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ilk turu Pakistan'ın Muri kentinde yapılmıştı. Taliban lideri Molla Ömer'in ölüm haberinin ardından 31 Temmuz'da yapılması planlanan barış görüşmelerinin ikinci turu ise süresiz ertelenmiÅŸti.

dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.