Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yıl mesajında 'PKK ile mücadele' vurgusu ön plana çıktı. 2015'te 3 bin 100 PKK'lının öldürüldüğünü ve 200 güvenlik gücünün şehit olduğunu açıklayan Erdoğan, "Hendeklerin Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz" dedi.



Yeni yıl mesajı yayımlayan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, PKK ile mücadele ve Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye yansımalarıyla ilgili deÄŸelendirmeler yaptı. 2015'te Türkiye içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda 3 bin 100 PKK'lının öldürüldüğünü açıklayan ErdoÄŸan, "Ä°lçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye giriÅŸi zorlaÅŸtırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaÅŸmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Bölücü terör örgütü, Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taÅŸeronu haline dönüşmüştür. Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaÅŸtığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere baÅŸlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaÅŸanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem daÄŸları, hem de ÅŸehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek."

"200 güvenlik görevlisi şehit oldu"

"2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuÅŸtur. Bu dönemde ÅŸehit verdiÄŸimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır. Buradan tüm vatandaÅŸlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kiÅŸi ve kuruluÅŸlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceÄŸini özellikle ifade etmek istiyorum. Ä°lçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye giriÅŸi zorlaÅŸtırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaÅŸmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz. Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah’ın izniyle aÅŸacaktır."

"Türkiye Suriye’deki olayların  sorumlusu deÄŸil"

"Suriye merkezli olarak bölgemizde yaÅŸanan hadiseler, bölücü terör de dâhil olmak üzere, pek çok sorunun kaynağıdır. Türkiye, 5. yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, insani, ahlâki, maÄŸdurun ve mazlumun yanında bir duruÅŸ sergilemektedir. Bu ilkeli duruÅŸumuz, Irak, Mısır, Libya gibi diÄŸer ülkeler için de geçerlidir. Ãœlkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliÄŸinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihi ve kültürel olarak kardeÅŸlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaÅŸamalarını istiyoruz. Türkiye, Irak’taki, Mısır’daki, Libya’daki, Filistin’deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye’deki olayların da sorumlusu deÄŸildir. Bizim, bölgede yaÅŸayan kardeÅŸlerimizin güvenliÄŸinden ve huzurundan baÅŸka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır."

"Her inançtan, kökenden, mezhepten insan var"

"Ä°ÅŸte bu anlayışla, bugün ülkemiz toprakları içinde 2,2 milyonu Suriye’den, 300 bini Irak’tan olmak üzere, toplam 2,5 milyon insanı misafir ediyoruz. Özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu büyük kitle içinde her inançtan, her kökenden, her meÅŸrepten, her mezhepten insan vardır. Çünkü bizim için kapımıza gelenin insan olması yeterlidir. Bu yaklaşım bizim için, hem ecdadımızın mirasıdır, hem de inancımızın bir gereÄŸidir."

"Son hedef Bayır-Bucak Türkmenleri"

"Suriye’de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuÅŸtur. Bu öz kardeÅŸlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur."

"Gerilimden yana olmadık ama..."

"Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlâl eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiç bir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlâline de göz yumamazdık."

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.