Sosyal Medya

Güncel

Sur'da basın toplantısı ve yürüyüş yasaklandı

Diyarbakır Valiliği, Sur'da basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikleri yasakladı.



Diyarbakır ValiliÄŸinden, vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yürütülen çalışmalar süresince yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçedeki 15 mahalleden CevatpaÅŸa, FatihpaÅŸa, DabanoÄŸlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve SavaÅŸ mahalleleri ile Gazi Caddesinde kamu düzeninin saÄŸlanması, terör örgütü mensuplarınca sokak aralarında oluÅŸturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kaldırılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla 11 Aralık'ta saat 16.00 itibarıyla sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi hatırlatıldı.

Gazi Caddesinde dün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, 6 mahallede başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu çalışmalar esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaÅŸlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler, Anayasanın 34. maddesi ve 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereÄŸince yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.