Sosyal Medya

Güncel

İlahiyatçılar: Yılbaşı kutlamak haramdır!

Müslümanlara çağrıda bulunan ilahiyatçılar, “Müslümanların Hristiyan adeti olan yılbaşını kutlamaları dinimizce haramdır. Peygamberimiz (S.A.S)’in ‘Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır’ hadis-i şerifi ortadayken, Müslümanların Hristiyan Batı dünyasının dini sembollerini ihya etmesi vicdanları kanatmaktadır. Hele ki oluk oluk Müslüman kanı aktığı ve terör nedeniyle şehit cenazelerinin geldiği böyle bir ortamda yılbaşı kutlamak, haramı katmerleştirmekte ve Müslümanların üzüntüsünü derinleştirmektedir. Müslümanları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dediler.



YILBAŞI KUTLAMAK CAİZ DEĞİLDİR

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu’nun açıklamasında, “Müslümanların kendi öz deÄŸerleri ile baÄŸdaÅŸmayan Noel aÄŸacı süslemesi, Noel Baba figürüne yer verilmesi gibi uygulamalar doÄŸru deÄŸildir. Esasen toplumumuzda ve diÄŸer Müslüman toplumlarda ‘yılbaşı kutlaması’ adı altında düzenlenen eÄŸlenceler, Ä°slami kültüre ve geleneÄŸe dair bir temele de sahip deÄŸildir. Ä°sraf, mahremiyet kurallarına riayetsizlik, kumar, içki vb. Ä°slam’a aykırı davranışların içinde bulunacağı bir yılbaşı kutlaması caiz deÄŸildir” uyarısına yer verildi. 

“YILBAÅžI VEBALE SEBEP OLUR”

Marmara Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi eski Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Nedim Urhan, gayrimüslim adetlerine uyarak yılbaşı kutlamanın imani açıdan son derece tehlikeli bir durum olduÄŸunu belirterek, “Polisimiz, askerimiz ÅŸehit edilirken, camilerimiz terör örgütü tarafından yakılırken, böylesine acı günlerde kardeÅŸlerimizin acısını paylaÅŸmak, onların yaralarına merhem olmak yerine gayrimüslim adetinin taklidiyle yılbaşı kutlamak, çok büyük bir vebale neden olur. Allah muhafaza etsin, imani bakımdan çok tehlikeli iÅŸlerdir bunlar” dedi. 

MÃœSLÃœMANLAR SORUMSUZ OLMAMALI

Diyanet Ä°ÅŸleri eski BaÅŸkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise; Müslüman dünyasının durumuna dikkat çekerek, “Müslümanların derdi ile dertlenmeyen onlardan deÄŸildir. Bir kanayan yara gördüğü zaman müminin ciÄŸerinin yanması icap eder. CiÄŸeri yanan biri nasıl eÄŸlenceler yapabilir? Bugün iki saldırı karşısındayız; aÅŸağılık kompleksi ve iman zaafı. Yüce Rabbimiz, Müslümanların rehber olduÄŸunu ve baÅŸkalarını taklit etmemesi gerektiÄŸini buyuruyor. Müslümanlar yılbaşını kutlamamalı. Müslümanlar gafil olmamalı” dedi.

“YILBAÅžI KUTLAMAK HARAMDIR”

Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Mehmet Bayraktutar da, “Yılbaşı gecesi çam kesip ormanları yok etmek, içki- kumar-fuhuÅŸ gibi bir Müslümana yakışmayacak hal ve tavırlar içine girmek günahtır, haramdır. Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer. Bu geceye ayrı bir önem verilmemelidir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.