Sosyal Medya

Güncel

Görmez: İslam aleminde yeni Filistinler oluştu

Vahdetin salon toplantıları ile değil kardeşlik ve ahlak ile kurulacağını belirten Mehmet Görmez, bugün yeni Filistinler oluştuğunu söyledi



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanların işgal altındaki Kudüs ve Filistin'i özgürleştirme iddialarına karşı bugün yeni Filistinler oluştuğunu söyledi.

Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak üzere İran'a giden Görmez, ziyareti ile ilgili Twitter'dan açıklamalar yaptı. Görmez, İran seyahatinin tüm İslam beldelerine gerçekleştirdikleri ziyaretler gibi; ümmeti düştüğü ateş çukurundan çıkarmanın karınca misali gayreti olduğunu kaydetti.

KardeÅŸliÄŸin edebiyatla deÄŸil, ahlak, vicdan ve hukukla gerçekleÅŸtiÄŸini kaydeden Görmez, "Vahdet; salon toplantılarında deÄŸil, samimiyette, irfan mektebinde filizlenir" dedi. Görmez, “Onlarca yıldır iÅŸgal altındaki ilk kıblemizi ve Filistin topraklarını özgürleÅŸtirme iddialarımıza karşın, bugün yeni Filistinler oluÅŸmuÅŸtur” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar olduğu gibi, İslâmın özüne zarar veren sorunlarla mücadele edebilmek adına, ümmetinin her parçasıyla irtibatlarının süreceğini belirten Görmez, Twitter hesabından son olarak Müslümanlara ayrılığa düşmemeyi öğütleyen Ali İmran Suresi 103'üncü ayeti paylaştı.

Söz konusu ayetin meali şöyle:

"O hâlde hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’-ı Kerim’e) sımsıkı sarılın ve parçalanmayın! Hem Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani (siz) (birbirinize) düşmanlar idiniz de (Allah) kalplerinizin arasını (Ä°slâm ile) birleÅŸtirdi; böylece O’nun nimeti sayesinde kardeÅŸler oldunuz. Hem ateÅŸten bir çukurun kenarında (küfür içinde) idiniz de sizi oradan kurtardı. Allah, size ayetlerini böyle açıklar, ta ki hidayete eresiniz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.