Sosyal Medya

Dünya

Almanya'daki Türklerden seçim hakkı kampanyası

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) oturumu bulunan Türkler, yerel seçimlerde AB vatandaşlarına tanınan oy kullanma hakkının kendilerine de verilmesi için imza kampanyası başlattı.



NRW Yerel Seçimlere Katılma GiriÅŸimi, haklarını alana dek imza kampanyasına ilaveten yürüyüş ve gösteriler düzenlemeyi planlıyor. 

AA muhabirine konuÅŸan NRW Yerel Seçimlere Katılma GiriÅŸimi Sözcüsü Bahattin Gemici, eyalet anayasasının deÄŸiÅŸtirilmesinin tartışıldığı bu sürecin kendileri için büyük bir fırsat olduÄŸunu ve yerel seçimlere katılma hakkı için mücadele ettiklerini söyledi. 

Gemici, kendilerine destek veren derneklerin de yardımıyla 15 Åžubat'a kadar 50 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve NRW eyalet meclisi önünde gösteri gösteri düzenleyeceklerini belirtti.

Bahattin Demirci, Avrupa BirliÄŸi anlaÅŸmalarına göre Almanya'da oturumu bulunan AB vatandaÅŸlarına yerel seçimlerde tanınan oy kullanma hakkından Türklerin mahrum bırakılmasını eleÅŸtirerek, "Almanya'da 3 ay ikamet eden AB üyesi ülke vatandaÅŸları yerel seçimlerde oy kullanabilirken, 54 yıldır bu ülkeye hizmet eden Türklere bu hakkın verilmemesi büyük haksızlık" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.