Sosyal Medya

Güncel

Kışanak hakkında soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında özerklik açıklaması sebebiyle soruşturma açıldı



Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gültan Kışanak hakkında "özerklik"le ilgili açıklamaları nedeniyle soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Alınan bilgiye göre, BaÅŸsavcılık, 19 AÄŸustos'ta Demokratik Bölgeler Partisi üyesi bir grubun Sur Belediyesi önünde yaptığı eylemin görüntü kayıtlarını inceledi.

Ä°ncelemede, Kışanak hakkında "Devlet gelir benim belediye baÅŸkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" açıklamaları nedeniyle soruÅŸturma baÅŸlatılmasına karar verildi. SoruÅŸturma, "terör örgütü propagandası yapmak", Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi gereÄŸi "devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliÄŸi altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütülecek.

Diyarbakır'da 19 AÄŸustos'ta sözde "özerklik" açıklamaları yapan ve aralarında Sur Belediye BaÅŸkanı Seyid Narin, Silvan Belediye BaÅŸkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduÄŸu 7 kiÅŸinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterildiÄŸi eyleme katılan Kışanak, burada yaptığı açıklamada, "Devlet gelir benim belediye baÅŸkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" ifadelerini kullanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.