Sosyal Medya

Güncel

Birçok şehirde yarın okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde orta öğrenim ve Üniversitelerde yarın tatil ilan edildi Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.



Ülke genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası bazı şehirlerde eğitime ara verildi.

İşte 31 Aralık 2015 tarihinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen şehirler:

KASTAMONU 

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

SAMSUN

Samsun'un Canik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ile kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ayvacık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi.
Canik'te de öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için taşımalı okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda bugün ders yapılmayacağı kaydedilen açıklamada, "Salıpazarı ilçesi Tahnal ve Konakören ilk ve orta okullarında da eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtilen açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya üzerinden duyurulacağı bildirildi.

TOKAT

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

KARABÃœK OVACIK

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eÄŸitim yapılmayacak. 

Valilikten yapılan açıklamada, bugün baÅŸlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle saÄŸlandığı bildirildi.

VatandaÅŸlara, yoÄŸun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a baÄŸlı belde ve köylerde, Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eÄŸitim öğretime yarın ara verileceÄŸi kaydedildi.

SÄ°VAS

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde yarın tam gün eğitime ara verildi.

Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklarla devam ettiği Gerede ve Dörtdivan ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim verilemeyecek.

HAMÄ°LE VE ENGELLÄ°LERE YARIN TATÄ°L

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan, D-100 karayolunun Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerindeki kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Karayolu ekipleri, hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yağış ve buzlanma nedeniyle dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

YARIN TATÄ°L OLAN ÃœNÄ°VERSÄ°TELER

Öğrenciler Ä°stanbul’da bugün baÅŸlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle 31 Aralık PerÅŸembe günü okulların tatil olup olmayacağını merak ederken, ilk tatil haberi üniversitelerden geldi. Ä°stanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler, okulların tatil edildiÄŸini duyurmaya baÅŸladılar. 30 ve 31 Aralık’la ilgili tatil duyurusu yapan üniversiteler şöyle:

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Bahçeşehir Üniversitesi de bugün (30 Aralık) ve yarın (31 Aralık) tatil olduğu açıklandı. Akademik sınav takviminin ise aynen uygulanacağı belirtildi. Karar üniversitenin sosyal medya hesabından şöyle duyuruldu:

BÄ°LGÄ° | Olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle 30.12.2015 (Bugün) ve 31 Aralık PerÅŸembe günü lisansüstü dersleri yapılmayacaktır. Akademik sınav takvimi ise aynen uygulanacak, Cumartesi ve Pazar günü sınavlar belirlendiÄŸi ÅŸekilde yapılacaktır.

PÄ°RÄ° REÄ°S ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°

Rektörlükten yapılan açıklamayla üniversitenin 31 Aralık’ta derslere saat 14.00’den sonra ara verileceÄŸi açıklandı.

MEF ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°

Ä°stanbul’da bulunan MEF Ãœniversitesi’nin 31 Aralık PerÅŸembe günü tatil olduÄŸu açıklandı. Kararı üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin sosyal medya hesabından duyurdu. Åžahin, Twitter hesabından ÅŸu paylaşımda bulundu:

KEMERBURGAZ ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°

Ãœniversitede 31 Aralık’ta yapılacak finallerin hava koÅŸulları nedeniyle iptal edildiÄŸi açıklandı. Twitter’dan yapılan duyuru ve güncel sınav takvimi ise şöyle:

31 Aralık PerÅŸembe yapılacak finaller hava koÅŸulları sebebiyle önümüzdeki haftaya ertelenmiÅŸtir. 

Ä°STANBUL AREL ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°:

Ãœniversitenin Twitter hesabından kötü hava koÅŸulları nedeniyle 31 Aralık’ın tatil ilan edildiÄŸi duyuruldu. Ä°stanbul Arel Ãœniversitesi Rektörlüğü adıyla yapılan açıklama şöyle:

BÄ°LGÄ° ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°

Kötü hava koÅŸulları nedeniyle yarın Ãœniversitemizin tüm kampüs ve ofisleri kapalı olacaktır. 

Ä°STANBUL TEKNÄ°K ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°

YoÄŸun kar yağışı nedeniyle YDY 31 Aralık PerÅŸembe günü tatil. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.