Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu İbadi'yi aradı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramadi'de konvoyu saldırıya uğrayan Irak Başbakanı Dr. Haydar İbadi'yi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve saldırıyı kınadı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramadi'de konvoyu saldırıya uğrayan Irak Başbakanı Dr. Haydar İbadi'yi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve saldırıyı kınadı. Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, dün Ramadi’de konvoyuna alçakça bir saldırı yapılan Irak BaÅŸbakanı Dr. Haydar El Ebadi’yi telefonla arayarak, saldırıyı kınadığını ifade etmiÅŸ; geçmiÅŸ olsun dileklerini iletmiÅŸtir.BaÅŸbakan Sayın Ahmet DavutoÄŸlu ayrıca, Ramadi’nin DAEÅž terör örgütünden kurtarılması nedeniyle, Ebadi’yi tebrik etmiÅŸtir. BaÅŸbakan Ebadi, telefon görüşmesinden duyduÄŸu memnuniyeti dile getirmiÅŸtir.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, iki ülkenin ulusal güvenliÄŸinin birbiriyle baÄŸlantılı olduÄŸunun altını çizerek, DAEÅž ve PKK gibi terör örgütlerinin yarattığı tehdidin ortadan kaldırılması yönündeki güçlü irademizi ortaya koymuÅŸtur. Ä°kili temelde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde, DAEÅž’in kontrolü altındaki Irak topraklarının kurtarılması baÄŸlamında, tam eÅŸgüdüm ve iÅŸbirliÄŸi içerisinde Irak’la birlikte çalışmaya devam edeceÄŸimizi de vurgulamıştır.

Irak Başbakanı Ebadi, terörizm tehdidiyle mücadelenin önemini vurgularken, ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi beklentisini ifade etmiştir.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, evvelce ülkemizce yapılan açıklamalar doÄŸrultusunda, Türkiye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸine saygı konusundaki hassasiyetini anladığını ve bu konuyu, Irak’ta faal DAEÅž ve PKK gibi terör örgütlerinin ülkemizin ulusal güvenliÄŸine yönelik tehdidiyle etkin mücadele gerekliliÄŸiyle birlikte deÄŸerlendirdiÄŸimizi belirtmiÅŸ; Musul’un kurtarılmasına yönelik çabalara destek vermeyi kararlılıkla sürdüreceÄŸimizi yinelemiÅŸtir. Bu çerçevede, iki ülke yetkililerinin teknik düzeyde gerekli eÅŸgüdümü saÄŸlayabileceÄŸine inandığımızı ifade etmiÅŸtir."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.