Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu ile Meclis’te bir araya geldi.DavutoÄŸlu, görüşmede yeni Anayasa için KılıçdaroÄŸlu’nun nabzını yokladı. DavutoÄŸlu, gerçekleÅŸen görüşmede 4 baÅŸlığı ele aldı.Ayrıca, BaÅŸkanlık sistemi, Meclis iç tüzüğü ve bütçe de görüşmede ele alınan konular arasında oldu.

Görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü. 

Görüşmeye Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katıldı.

"GÖRÜŞME ÇOK İYİ GEÇTİ"

KılıçdaroÄŸlu'na ise CHP genel baÅŸkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay eÅŸlik etti. 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik görüşmenin çok iyi geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmeye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, girişte basın mensuplarına poz verdi.

Muhalefet ile iletiÅŸim kanallarını açık tutmak isteyen DavutoÄŸlu, “Bunu ön görüşme kabul edelim. Süreç içinde ihtiyaç duydukça bir araya gelelim” mesajı verdi.

Görüşme saat 13.00’te KılıçdaroÄŸlu’nun makam odasında baÅŸladı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına geçti.

12 EYLÃœL AYIBINDAN KURTULMAK ZORUNDAYIZ

BaÅŸbakan CHP liderini ziyareti 2 saat 15 dakika sürdü. EÅŸit sayıda milletvekilinin katılımıyla geçen sefer böyle bir çalışma yapılmıştı. 

Türkiye 12 Eylül ayıbından bu anayasadan kurtarmak zorunda. Bunun deÄŸiÅŸmesi için çeÅŸitli çalışmalar var. 

BÄ°RÄ°NCÄ° SINIF DEMOKRASÄ°YE UYGUN ANAYASA

Birinci sınıf demokrasiye uygun bir anayasa yapılmak isteniyor. Sayın KılıçdaroÄŸlu temel yasa ya da torba yasadan ÅŸikayetçi. 

İç tüzük çalışması var. Önemli olan son husus vize muafiyeti konusunda görüşler ortaya konmuÅŸtur. CHP desteÄŸini sürdürecek. 

CHP OLARAK DİYALOĞA AÇIĞIZ

BaÅŸkanlık sistemi için net bir ÅŸey konuÅŸulmadı. Parlamenter sistemin güçlendirilmesi, üç erk'in bağımsız olmasına vurgu yaptık. BaÅŸkanlık sistemi konusunda tavrımız aynı. 

BaÅŸbakan kendi iyi niyetini koruyor. DiyaloÄŸa açığız. Tutuklu gazetecilerin durumuyla ilgili sayın KılıçdaroÄŸlu rahatsızlığını ortaya koydu. Sayın BaÅŸbakan da tutukluluÄŸa karşı olduÄŸunu söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.