Sosyal Medya

Güncel

2 PKK'lı öldürüldü, 5'i sağ ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda iki PKK'lının etkisiz hale getirildiği beş PKK'lının



Genelkurmay BaÅŸkanlığının internet sitesinde Ã¶nemli yurt içi olaylara iliÅŸkin bilgi verildi. Buna göre, dün Silopi'de 1, Sur'da 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda Cizre ve Silopi'de 5 PKK'lı ise saÄŸ olarak yakalandı.

Bugüne kadar Cizre'de 160, Silopi'de ise 21 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 

Cizre'de 93 hafif silah fiÅŸeÄŸi ele geçirildi, sekiz el yapımı patlayıcı imha edildi, 22 barikat da kaldırıldı. Silopi'de ise 1 el bombası, 2 tabanca, 9 av tüfeÄŸi ele geçirilirken, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur'da da 3 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 barikat kaldırıldı.

Mardin Dargeçit'te devam eden operasyonda, 6 kalaÅŸnikof tüfek, 15 piyade tüfeÄŸi ÅŸarjörü, bin 730 piyade tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi, 24 roketatar mühimmatı, 20 roketatar sevk fiÅŸeÄŸi, 30 bidon halinde 2 ton el yapımı patlayıcı, 14 el bombası, el yapımı patlayıcı haline getirilmiÅŸ 10 voleybol topu, 1 av tüfeÄŸi, 3 telsiz, çok sayıda pil, kablo ve ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

2 PKK'lı tutuklandı

Uludere'de yapılan operasyonda, bir makineli tüfek, 3 kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 2 keskin niÅŸancı tüfeÄŸi dürbünü, 42 keskin niÅŸancı tüfeÄŸi ÅŸarjörü, 615 keskin niÅŸancı tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi, 240 makineli tüfek fiÅŸeÄŸi ve 5 anti personel mayını ele geçirildi.

Van Edremit kırsalında, 2 kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 5 piyade tüfeÄŸi ÅŸarjörü, 113 fiÅŸek ile 2 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Nusaybin'in Duruca Mahallesinde, 6 Aralık 2015 tarihinde taktik tekerlekli zırhlı aracına el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulması ve araç içerisinde bulunan 6 personelin yaralanması olayının faili 2 PKK'lının da yakalandığı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.