Sosyal Medya

Güncel

Rusya'nın nüfusu yüzde 10 azalıyor

BM tarafından yapılan bir raporda, önümüzdeki 25 yıllık sürede Rusya'nın nufusu yüzde 10 azalarak 129 milyon olacak



Önümüzdeki 25 yıl, Rusya - Batı çekiÅŸmesi farklı ÅŸekillere bürünecek. Ã‡atışmanın temellerini jeopolitik zorunluluklar belirleyecek.

Rusya, Avrupa ve eski Sovyetler sınırlarında büyük bir nüfus kayması yaÅŸanıyor. BirleÅŸmiÅŸ Milletler, 2050 yılında Rusya nüfusunun yüzde 10'luk bir kayıpla 143 milyonluk nüfusun 129 milyona düşmesinin beklendiÄŸini açıkladı. Amerika BirleÅŸik Devletlerinin nüfusunun büyüyeceÄŸi, 322 milyondan, yüzde 20'lik artışla 389 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.

Almanya'nın nüfusu 81 milyondan yüzde 7 oranında bir azalma ile 75 milyona düşerken, Fransa'nın nüfusunun ise 64 milyondan yüzde 11 oranında artarak 71 milyona çıkacağı öngörülüyor. Birleşik Krallık nüfusu da yüzde 15 artış göstererek 65 milyondan 75 milyona çıkacak.

Nüfusun Ã¶nümüzdeki yıllarda ülkelerde meydana gelecek ekonomik ve askeri güç ile orantılı olarak ülkelere dağılımının deÄŸiÅŸeceÄŸi iddia edildi.

Özellikle son yaÅŸanan göç dalgasından sonra Avrupa dışından gelenlerdeki yüksek doÄŸum oranlarının ekonomi ve askeri güçten bağımsız nüfus yoÄŸunluÄŸunu deÄŸiÅŸtirmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.