Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'na dört dosyayla gidiyor

Başbakan Davutoğlu, bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla yapacağı görüşmede 4 başlığı ele alacak.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, bu görüşmeyle açık ruhuyla toplumu kuÅŸatan, kiÅŸiselleÅŸtirilmemiÅŸ, insan odaklı bir Anayasa için süreç baÅŸlatmak istediÄŸini söyledi.

Ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye dönen DavutoÄŸlu, CHP ziyaretiyle ilgili, "Bu ziyaretleri düşünürken birkaç ÅŸeyi hedefledik. Birincisi yeni bir döneme baÅŸlıyoruz; bir diyalog baÅŸlatmak. Nasıl biz BaÅŸbakan olduktan sonra Azerbaycan’a gidiyoruz... Bir geleneÄŸi oluÅŸturmak" diye konuÅŸtu.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Gündem olarak ne var diye sorduÄŸunuzda; yeni Anayasa, ardından ikinci olarak üzerinde durmayı arzu ettiÄŸimiz husus iç tüzük, Meclis’i daha iyi çalıştırabilmek için... Üçüncüsü reformlar. Bizim açıkladığımız reform paketleri var, bunlarla kanaatlerini almak ve süratle çıkmasını saÄŸlamak, çünkü herkesin kabul ettiÄŸi reformlar bunların çoÄŸu. Bu üç konu üzerine odaklanacağız. Bir de kalıcı bir bütçeye kavuÅŸulması için yardımcı olmalarını rica edeceÄŸim.

Esas itibarıyla bu dört konu, tabi merkezinde yeni Anayasa hususu var. Niye yeni bir Anayasa ihtiyacı içindeyiz, çünkü 12 Eylül Anayasası toplumun bütününü kuÅŸatan bir Anayasa olarak yazılmadı. Mümkün olan en geniÅŸ tabanda bu Anayasa’yı oluÅŸturma ihtiyacı var. Onun için de önce muhalefet liderleri sonra da sivil toplumla sürekli temas halinde olacağım. Yani bu, bir seferde gidip ‘Biz Anayasa’yla ilgili ÅŸunu düşünüyoruz, bunu kabul eder misiniz etmezseniz ne olacak?’ falan gibi bir tartışma deÄŸil."

DAVUTOĞLU-KILIÇDAROĞLU ZİRVESİ

13.00'TE HDP’den randevu talebini geri çeken BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu ile bugün Meclis’te bir araya gelecek, yeni Anayasa için KıılçdaroÄŸlu’nun nabzını yoklayacak. Muhalefet ile iletiÅŸim kanallarını açık tutmak isteyen DavutoÄŸlu, “Bunu ön görüşme kabul edelim. Süreç içinde ihtiyaç duydukça bir araya gelelim” mesajı verecek. Görüşme saat 13.00’te KılıçdaroÄŸlu’nun makam odasında baÅŸlayacak.

Kaynak : Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.