Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Nablus'ta 500 dönüm araziye el koydu

İşgal devleti Nablus'ta Filistinlilere ait 500 dönüm tarım arazisine el koyulması yönünde karar aldı



Ä°srail iÅŸgal güçlerinin,  Nablus kentinde Filistinlilere ait 500 dönüm tarım arazisine el koyulması yönünde karar çıkardığı bildirildi.

Nablus'a baÄŸlı Kusra beldesinin Köy Meclisi BaÅŸkanı Abdulazim el-Vadi, "Ä°srail ordusu, Köy Meclisi'ne bölgedeki 500 dönüm araziye el koyulacağı ve bu toprakların Ä°srail devletine ait olduÄŸunun ilan edileceÄŸi yönünde çıkan kararı iletti" dedi.

Vadi, Kusra köyünden ve civardaki diÄŸer köylerden Filistinlilere ait topraklara el koyularak, inÅŸa edilen Migdalim Yahudi yerleÅŸim birimi yakınlarındaki söz konusu arazilerde zeytin aÄŸaçlarının ekili olduÄŸunu belirtti.

Ä°srail iÅŸgal ordusu Yahudi yerleÅŸim birimlerini geniÅŸletmek için, Ã§eÅŸitli gerekçelerle Filistinlilere ait topraklara el koyuyor.

Ä°srail, 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi bölgeyi Yahuda ve Samarya ÅŸeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Ä°srail Ä°statistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Åžeria'da 400 bin, DoÄŸu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleÅŸimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduÄŸunu belirtiyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.