Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli ailenin yakılmasını kutlayan İsrailliler gözaltında

Filistinli ailenin yakılmasını kutlayan İsrailli ve misafirleri gözaltına alındı



Filistinli DevabiÅŸe ailesinin yakılarak öldürülmesini düğününde dans ederek kutlayan Ä°srailli damat ve üç misafirin gözaltına alındığı bildirildi.

Ä°srail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, "DevabiÅŸe ailesinin yakılarak öldürülmesinin bir düğünde dans ederek kutlandığı görüntülerle ilgili baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında 4 kiÅŸi gözaltına alındı" dedi.

Gözaltına alınanlar arasında söz konusu düğündeki damadın da yer aldığını belirten Rosenfeld, gözaltındaki 4 kiÅŸinin yarın sabah Kudüs Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacağını kaydetti.

Ä°srail'in Kanal 10 televizyonunda geçen hafta yayınlanan ve DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklayan yerleÅŸimcilerin arkadaÅŸları olan radikal Yahudilere ait bir düğünde çekildiÄŸi belirtilen görüntülerde grubun, ellerinde salladıkları DevabiÅŸe bebeÄŸin resmi, molotofkokteyli, bıçak ve tüfeklerle dans ettiÄŸi ve "Hadi Filistinlilerden intikam alalım" anlamına gelen Ä°branice ifadeler kullandığı görülüyordu.

Ä°srail basını, düğünün sahibi Yahudi çiftin, DevabiÅŸe ailesinin evinin kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan yerleÅŸimcilerle baÄŸlantılı olduÄŸunu yazmıştı.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu da söz konusu görüntünün "Kabul edilemez olduÄŸunu" belirtmiÅŸ ve "Yayınlanan ÅŸok edici görüntüler, Ä°srail toplumu ve devletinin güvenliÄŸini tehdit eden bir grubun gerçek yüzünü gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail polisi de söz konusu görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Yahudi yerleÅŸimciler, aÄŸustos ayında Nablus'ta Filistinli DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmiÅŸti. Aileden sadece 4 yaşındaki Ahmed vücudunun yüzde 60'ı yanmış olarak kurtulabilmiÅŸti. 

DevabiÅŸe ailesinin evinin kundaklanması davasında tutuklanan bazı Yahudi yerleÅŸimcilerin yargılanmasına devam ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.