Sosyal Medya

Güncel

Kardeşinin biberonuyla bir başına

Bir elinde annesinin çantası, diğer elinde kardeşinin biberonu... 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, İzmir'in Dikili ilçesinde, annesi, babası ve kardeşinden ayrı kaldı. Çünkü, ailesini taşıyan bot hareket ettikten sonra, kendisinin ve amcasının bulunduğu bot jandarma tarafından durduruldu



Ä°zmir'in Dikili ilçesi Bademli ve Salihleraltı sahilleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenler nedeniyle tarihinin en büyük insanlık dramlarından birini yaşıyor. 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuÄŸu, ailesi ile farklı bir bota bindiÄŸi ve bu bot jandarma tarafından durdurulduÄŸu için kardeÅŸinin biberonu ve annesinin çantası ile ailesi ile yabancı bir ülkede kalmanın ÅŸaÅŸkınlığını yaşıyor. 

Pazartesi günü 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuÄŸu, Dikili sahilinde elinde kardeÅŸinin içi süt dolu biberonu ve annesinin çantası ile bir ÅŸiÅŸme bota yaslanmış vaziyette uzun süre bekledi. Çünkü, kendilerini Yunanistan’a götürmek isteyen iki lastik botun birinde annesi, babasıyla kardeÅŸi vardı. Kendisi ise amcasıyla diÄŸer lastik bottaydı. Ailesinin içinde bulunduÄŸu bot hareket ederek Midilli'ye geçti. Küçük kızın bindiÄŸi bot ise hareket edemeden jandarmalar tarafından durduruldu. Suriyeli kız ÅŸimdi, sahilde kendisi gibi ailelerinden ve yakınlarından uzak kalmış diÄŸer göçmenler gibi, tekrar birbirlerine kavuÅŸacakları anı bekliyor.

Kaçakların Avrupa'ya açılan kapı olarak gördükleri Yunan adalarına kaçakların geniÅŸi son zamanlarda hız kazandı. Alınan tüm tedbirlere raÄŸmen kaçakların ölüme yolculuklarının önüne geçilemiyor. MuÄŸla'nın Bodrum, Ä°zmir'in ÇeÅŸme ve Çanakkale'nin Küçükkuyu sahillerinde jandarma ve sahil güvenliÄŸin tedbirlerini artırması nedeniyle kaçaklar son zamanlarda umuda yolculuk için yoÄŸun olarak Dikili sahillerini tercih etmeye baÅŸladı. Dikili'nin Bademli ve Salihleraltı sahillerinden günde ortalama 500 kaçak GÖÇMEN lastik botlarla Midilli Adası'na geçerken bir o kadarı da nerede bir sazlık bulsalar saklanıp, sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Hijyenik olmayan ortamda, soÄŸuk havada zor koÅŸullar altında bekleyen kaçakların bulunduÄŸu sahiller ise ÅŸambrel can simitleri, can yelekleri ve kaçakların geri bıraktıkları eÅŸya ile dolu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.