Sosyal Medya

Siyaset

"Yeni CHP artık mezhep partisi"

Korkmaz Karaca, CHP’nin hafta sonu itibarıyla il kongrelerini tamamladığını belirterek, “Yeni CHP artık bir mezhep partisidir." dedi.



 CHP il ve ilçe kongrelerini tamamladı. 16-17 Ocak tarihinde, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleÅŸtirilecek 35. OlaÄŸan Kurultayiçin hazırlıklar devam ediyor. CHP Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun yeniden aday olacağı kurultayda, baÅŸkanlık yarışına girmek isteyenlerin, 120’den fazla delegenin imzasını divan baÅŸkanlığına sunması gerekiyor. 

CHP eski PM üyesi Korkmaz Karaca, hafta sonu tamamlanan il ve ilçe kongrelerini gazetemize değerlendirildi.

"MALATYALI OLACAK, ALEVÄ° OLACAK ÅžARTI VAR "

Yeni CHP’nin mezhep partisi olduÄŸunu savunan Korkmaz Karaca, CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu eleÅŸtirdi ve “Mezhepçilik sermayesi ile yaÅŸayan belediye farelerine, mezhepçilik yapan zübüklere mübarek olsun, tepe tepe kullansınlar. Belediyeleri kemirmeye devam etsinler. Bu mezhepçiliÄŸin farkında bile olmadan, bu iÄŸrenç yapıya koyun gibi gidip oy veren saftoroÅŸlar, siz de otlamaya devam edin. Aydın ili gibi bir ilde bile ‘Malatyalı olacak, Alevi olacak’ diye direten CHP Genel Merkezi’nden ve onun bu iÄŸrenç ilkel mezhepçi tavrından gerçekten tiksiniyorum” ifadelerini kullandı. Korkmaz Karaca, Alevilerin bu ülkenin baÅŸ tacı ve ülkenin çimentosu olduÄŸunu hatırlatarak, “Asla Alevi kardeÅŸlerimize karşı deÄŸilim. AleviciliÄŸe karşıyım. Alevicilik maskesi altında, ayrımcılık yapan Alevicilik maskesi altında delege aÄŸalığı yapan bu çarpık düzene karşıyım” dedi.

Kenan Kıran  - Yeni Akit 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.