Sosyal Medya

Güncel

Ziyareti yarıda kesti, Türkiye'ye dönüyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sırbistan resmi ziyaretinin ikinci günü iptalle başladı.



BaÅŸbakanın Müslüman BoÅŸnakların çoÄŸunlukta yaÅŸadığı Sancak Bölgesi'ndeki Novi Pazar'a yapacağı ziyaret hava ÅŸartları sebebiyle iptal edildi. BaÅŸbakanın bugün öğle saatlerinde Belgrad'dan Novi Pazar'a helikopterle geçmesi planlanıyordu. Bu nedenle BaÅŸbakanlığa ait iki helikopter Türkiye'den Sırbistan'a geldi. Ancak helikopterler Belgrad'da etkili olan yoÄŸun sis nedeniyle Sırbistan'ın baÅŸkentine inemedi. Helikopterler Sırbistan'ın NiÅŸ ÅŸehrine iniÅŸ yaptı. 

SİS ÜÇLÜ BULUŞMAYI DA ENGELLEDİ

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun bugün Belgrad'da Bosna Hersek BaÅŸbakanı Denis Zvizdic ve Sırbistan BaÅŸbakanı Aleksandar Vuciç ile bir araya gelip birlikte Novi Pazar'a gitmesi planlanmıştı. Ancak Bosna BaÅŸbakanı Zvizdic de sis engeline takıldığı için Belgrad'a gelemedi. 

NOVÄ° PAZAR'DA BULUÅžACAKLARDI

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Belgrad'dan karayoluyla NiÅŸ ÅŸehrine geçmesi, burada bekleyen helikopterle Novi Pazar'a hareket etmesi planlanmıştı ancak o da olmadı. Sis sadece Belgrad'da deÄŸil Sırbistan'ın tamamında etkili olunca ziyaret iptal edilmek zorunda kaldı. 

MÄ°RSAD TÃœRKCAN VE EMÄ°NA SANDAL'IN MEMLEKETÄ°

Sırbistan'ın Novi Pazar şehri Türkiye'ye yakınlığıyla biliniyor. Boşnak Müslümanların çoğunlukta olduğu şehir Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan ve Mustafa Sandal'ın eşi Emina Sandal'ın memleketi olarak tanınıyor.

CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜP TÜRKİYE'YE DÖNECEK

Novi Pazar ziyaretinin iptal edilmesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu Sırbistan Cumhurbaşkanını ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye dönecek.
 

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.