Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Rusya'ya AlluÅŸ tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Suriye'de muhalif gruplara yapılan saldırıların çözümü daha karmaşık hale getirdiğini belirtti.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, Suriye'de rejime muhalif Ä°slam Ordusunun genel komutanı Zehran AlluÅŸ'un öldürülmesinin, Suriye'de oluÅŸturulmaya çalışılan ateÅŸkes ve siyasal çözüm arayışlarını daha da karmaşık hale getirdiÄŸini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, AlluÅŸ'un öldürülmesi hakkındaki soruyu cevapladı. Toner, Ä°slam Ordusu örgütüne herhangi bir destek vermediklerini ve grubun savaÅŸ alanında gösterdiÄŸi davranışlardan dolayı ciddi şüpheleri bulunduÄŸunu belirterek, "Bunların yanında Ä°slam Ordusu örgütü, siyasal çözüm arayışlarını, sorunun bitmesini ve DAEÅž'e karşı savaşı destekledi" dedi.

AlluÅŸ liderliÄŸinde örgütün Riyad'da geçen haftalarda düzenlenen toplantıya katıldığını hatırlatan Toner, "AlluÅŸ'a ve Ã¶rgütün diÄŸer liderlerine yapılan saldırı, bunun yanında diÄŸer muhalif gruplara yapılan saldırılar, Ã¼lke genelinde oluÅŸturulmaya çalışılan ateÅŸkes ve siyasal çözüm çabalarını daha karmaşık hale getiriyor" ifadesini kullandı.

Bazı gruplar hakkında ortak bir anlayış var, bazılarında yok

Toner, ayrıca, Rusya ve ABD'nin OrtadoÄŸu'da hangi grupların terör örgütü olarak kabul edilip, hangilerinin edilmediÄŸi tartışmasında, Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Genadi Gatilov'un "ABD ve Rusya'nın terör grupları hakkında ortak bir anlayış içinde olduÄŸu" ÅŸeklindeki açıklamasını deÄŸerlendirdi.

Gatilov'un kastettiÄŸi ÅŸeyin El-Nusra ve DAEÅž gibi gruplar olabileceÄŸini tahmin ettiÄŸini belirten Toner, Suriye'de birçok grubun bulunduÄŸunu hatırlattı ve Rusya ile belli baÅŸlı ana gruplar üzerinde fikir birliÄŸi içinde olduklarını belirtti.

"Bazı gruplar hakkında ortak bir anlayışımız var, bazı gruplar hakkında yok" ifadesini kullanan Toner, "Sadece Rusya'nın deÄŸil, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun da bu konuda ortak bir görüşü yok" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.