Sosyal Medya

Güncel

Bubi tuzaklı kaçış

Cizre ve Silopi’deki yoğun operasyonlarla köşeye sıkışan PKK’lı teröristler, karargaha çevirdikleri evlerden kaçmaya başladı. PKK’lı teröristlerin boşalttıkları evlere patlayıcı tuzakladığı ortaya çıktı. Buzdolabına, yatak altına, soba içerisine, kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen bomba düzenekleri kontrollü şekilde imha ediliyor.



Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlarda terör örgütü PKK mensuplarının üs gibi kullandıktan sonra boşalttıkları evlere patlayıcı tuzaklıyor. İki ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

TERÖRİSTLERLE SICAK ÇATIŞMA

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yönettiği operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma yaşanıyor. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği evleri üs gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin kaçarken söz konusu evlere patlayıcı tuzakladığı ortaya çıktı. Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen operasyonlarda buzdolabına, yatak altına, soba içerisine, kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen bomba düzenekleri imha ediliyor. Cizre'de Nuh Mahallesindeki bir evde dün bomba yapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirilmişti.

 

 

 

 

 

 

 
 
 



5 MAHALLEDE YOÄžUNLAÅžTI

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ilçesi'nde çatışmalar şiddetlendi. Önceki gün zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin daha önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği saldırıda 3 asker şehit olması ardından, operasyonlar dün Nur, Cudi, Yafes ile Dağkapı ile Alibey Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 



CİZRE'DE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada askeri kargo uçakları ile getirilen özel harekat timleri ve askeri birlikler, Şırnak'taki stratejik noktalara sevk ediliyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cudi Mahallesi'nde evlerinin bahçesinde oynayan 5 yaşındaki Hüseyin Selçuk'un ensesine kurşun isabet etti. Olay yerinde yaşamını yitiren çocuğun PKK kurşunuyla öldüğü belirlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 



Silopi'de 1 asker ÅŸehit

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 1 asker şehit düştü. Silopi'de operasyonda teröristlerce roketatarla düzenlenen saldırıda yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit oldu. Bölgede teröristlereyönelik operasyonlar devam ediyor.

4 ilde 211 PKK'lı vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda 211 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, önceki gün Cizre'de 6, Silopi'de 5, Sur'da 2 bölücü PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar Cizre'de 154, Silopi'de 16, Sur'da 41 olmak üzere 211 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Silopi'de 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 barikat kaldırıldı. Sur'da ise 4 barikat kaldırılırken, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.