Sosyal Medya

Dünya

Türkiye'nin Rusya'yı saf dışı bırakacak projesi

Gazda Rusya ve İran'a bağımlılığımız azalacak. Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak Kuzey Irak gazında ihale 9 Şubat'ta yapılacak.



Kuzey Irak gazında ihale Åžubat'tayapılacak. Ä°ki yıl içinde baÅŸlaması beklenen gaz akışı ile Rusya ve Ä°ran'a bağımlılık azalacak. Türkiye'de fiyatlar ucuzlayacak.

Kuzey Irak gazını Türkiye'nin ulusal ÅŸebekesine baÄŸlaması öngörülen ÅžÄ±rnak doÄŸal gaz boru hattı yapım iÅŸi, A Haber'de yer alan bilgilere göre; 9 ÅŸubat 2016'da ihale edilecek.

BotaÅŸ'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mardin DoÄŸal Gaz Boru Hattı'nın yaklaşık 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Big Ä°stasyonu'ndaki baÄŸlantı vanasından baÅŸlayarak yaklaşık 185,1 kilometre uzunluÄŸunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doÄŸalgaz boru hattı yapılacak. Ä°halede iÅŸin tamamı için teklif verilecek ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi söz konusu olmayacak. Hattın yapım süresi yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak.

Bölgede en aktif firmalardan biri olan Genel Enerji'nin Başkanı Tony Hayward, "2020'lerin başında 20 milyar metreküp doğalgaz Türk piyasasına akacak. Buradan da Avrupa'ya gidiş olacak" diye konuşmuştu.

Türkiye'nin enerjide alternatiflerinden biri olan Kuzey Irak gazı Türkiye'nin 50 yıllık talebini karşılayacak büyüklükte.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.