Sosyal Medya

Dünya

Rusya, Hindistan'a 200 helikopter satacak

Rusya ve Hindistan arasında 200 helikopter üretimi için anlaşma yapıldı



Rusya'nın sivil ve askeri bilişim ürünlerinin üretimine ve ihracatına destekçi hükümet kuruluşu Rostehnologiya (Rosteh), Hindistan ile 200 helikopter üretimi için anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Rosteh’ten yapılan açıklamaya göre Rusya ve Hindistan arasından imzalanan anlaÅŸmaya göre en az 200 helikopter ortak üretilecek. Ka-226 tipi hafif ve çok amaçlı helikopter Hindistan’da “Made in India” etiketiyle üretilecek. Projede Rusya’da tarafından Rosoboroneksport ve Vertoletı Rossii, Hindistan’dan ise Hindustan Aeronautics Limited (HAL) ÅŸirketi yer alacak.

Rus helikopter fabrikası Kamov'da üretilen helikopterlerin montajı Hindistan'da yapılacak. Çok amaçlı Ka-226T helikopterlerinin yanı sıra her yıl yaklaşık 200 Mi-17 helikopterinin de montajı yapılacak.

Hindistan Savunma Bakanlığı'nın helikopter alımı için açtığı ihalede, Rus araçlarının temel rakibi Fransız-Alman üretimi Eurocopter helikopteriydi. Ancak Ka-226T'nin özellikleri ve Hindistan'ın özel talepleri nedeniyle Rus helikopter üreticisiyle anlaşma imzalandı.

Hindistan ordusunun elindeki silahların yüzde 70'inden fazlası, Sovyetler Birliği ve Rusya'da üretildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.