Sosyal Medya

Coğrafyamız

6 Nisan Hareketi'nden Sisi yönetimine eleştiri

6 Nisan Hareketi rejimin yalanlarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkaran muhalifleri tasfiye ettiğini belirtti



Mısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi, Mısır yönetiminin Ã¼lkedeki muhalifleri tasfiye etmeye çalıştığını belirtti.

6 Nisan Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Rejimin emniyet güçleri, sabah saatlerinde arkadaÅŸlarımız Eymen Abdulmecid ve Muhammed Nebil'i savcılık izni ve yakalama emri olmadan evlerine ÅŸafak vaktinde düzenlenen baskınla tutukladı" ifadesini kullandı.

Söz konusu tutuklamanın güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi üyelerine yönelik baÅŸlattığı operasyon kapsamında gerçekleÅŸtiÄŸi ve bazı hareket üyelerinin tutuklanarak bir emniyet merkezinde alıkonuldukları kaydedildi.

"Rejimin yalanlarını, yolsuzluklarını ve çirkin yüzünü ortaya çıkaran, devrimleri manipüle etmesine, iÅŸ adamlarının yanında durup fakirleri ezmesine karşı duran muhalif yapıları tasfiye etmeye çalıştığı çok açık. Devrim sürüyor. Susmayacağız. Rejim diktatör ve faÅŸist olsa da doÄŸruyu söylemekten ve yolsuzlukları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyeceÄŸiz" ifadesine yer verilen açıklamada, ÅŸafak baskınlarının tekrar baÅŸlaması kınandı.

Açıklamada ayrıca, "Rejimin tehditlerine ve terörüne boyun eÄŸmeyeceÄŸiz. Barışçıl yöntemlerle karşı koymayı sürdüreceÄŸiz. Rejimin gençleri ittiÄŸi gizli iÅŸlere girmeyeceÄŸiz. YolsuzluÄŸa ve despotluÄŸa karşı koyacağız. Devrim hedeflerine ulaÅŸana, tüm tutuklular özgürleÅŸene ve halk onurlu yaÅŸama kavuÅŸana kadar devam edeceÄŸiz" deÄŸerlendirilmesinde bulunuldu.

6 Nisan Hareketi geçen ay sosyal medyada "(Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah) Sisi'den sonra" hashtagi ile bir kampanya baÅŸlatmış, ardından da Mısır'ın geleceÄŸine iliÅŸkin siyasi bir giriÅŸim ortaya koymuÅŸtu.

Hareket, 4 yıllık görev süresinin yaklaşık bir buçuk yıldan fazlasını dolduran Sisi'den sonrasını tartışmaya açmıştı. 

6 Nisan Hareketi, 2008'de Hüsnü Mübarek karşıtı siyasi bir oluÅŸum olarak Mahalle el-Kubra kentindeki işçi grevleri sırasında kurulmuÅŸ, daha sonra yaÅŸadığı iç sorunlar sebebiyle Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.

Muhammed Mursi'nin devrilmesine neden olan askeri darbeye zemin hazırlayan "30 Haziran gösterileri"nin en büyük destekçilerinden olan hareket, daha sonra darbe yönetimi ile de ters düşmüştü.

Ä°zinsiz gösteriye katılma suçlamasıyla 3 yıl hapis cezası alan hareketin kurucusu Ahmed Mahir cezaevinde bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.