Coğrafyamız
6 Nisan Hareketi'nden Sisi yönetimine eleştiri
6 Nisan Hareketi rejimin yalanlarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkaran muhalifleri tasfiye ettiğini belirtti
Mısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi, Mısır yönetiminin ülkedeki muhalifleri tasfiye etmeye çalıştığını belirtti.
6 Nisan Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Rejimin emniyet güçleri, sabah saatlerinde arkadaşlarımız Eymen Abdulmecid ve Muhammed Nebil'i savcılık izni ve yakalama emri olmadan evlerine şafak vaktinde düzenlenen baskınla tutukladı" ifadesini kullandı.
Söz konusu tutuklamanın güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi üyelerine yönelik başlattığı operasyon kapsamında gerçekleştiği ve bazı hareket üyelerinin tutuklanarak bir emniyet merkezinde alıkonuldukları kaydedildi.
"Rejimin yalanlarını, yolsuzluklarını ve çirkin yüzünü ortaya çıkaran, devrimleri manipüle etmesine, iş adamlarının yanında durup fakirleri ezmesine karşı duran muhalif yapıları tasfiye etmeye çalıştığı çok açık. Devrim sürüyor. Susmayacağız. Rejim diktatör ve faşist olsa da doğruyu söylemekten ve yolsuzlukları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadesine yer verilen açıklamada, şafak baskınlarının tekrar başlaması kınandı.
Açıklamada ayrıca, "Rejimin tehditlerine ve terörüne boyun eğmeyeceğiz. Barışçıl yöntemlerle karşı koymayı sürdüreceğiz. Rejimin gençleri ittiği gizli işlere girmeyeceğiz. Yolsuzluğa ve despotluğa karşı koyacağız. Devrim hedeflerine ulaşana, tüm tutuklular özgürleşene ve halk onurlu yaşama kavuşana kadar devam edeceğiz" değerlendirilmesinde bulunuldu.
6 Nisan Hareketi geçen ay sosyal medyada "(Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah) Sisi'den sonra" hashtagi ile bir kampanya başlatmış, ardından da Mısır'ın geleceğine ilişkin siyasi bir girişim ortaya koymuştu.
Hareket, 4 yıllık görev süresinin yaklaşık bir buçuk yıldan fazlasını dolduran Sisi'den sonrasını tartışmaya açmıştı.
6 Nisan Hareketi, 2008'de Hüsnü Mübarek karşıtı siyasi bir oluşum olarak Mahalle el-Kubra kentindeki işçi grevleri sırasında kurulmuş, daha sonra yaşadığı iç sorunlar sebebiyle Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.
Muhammed Mursi'nin devrilmesine neden olan askeri darbeye zemin hazırlayan "30 Haziran gösterileri"nin en büyük destekçilerinden olan hareket, daha sonra darbe yönetimi ile de ters düşmüştü.
İzinsiz gösteriye katılma suçlamasıyla 3 yıl hapis cezası alan hareketin kurucusu Ahmed Mahir cezaevinde bulunuyor.
Henüz yorum yapılmamış.