Sosyal Medya

Dünya

HÖH lideri Mestan Türk elçiliğine sığınmış

Bulgaristan'da Rusya-Türkiye gerilimi sırasında Moskova'ya karşı bir açıklama yaptığı için partisinin kurucusu Ahmet Doğan tarafından ihraç edilen Lütvi Mestan'ın can güvenliğinin tehlikede olduğu, bunun için bir süreliğine Türk Büyükelçiliği'ne sığındığı ortaya çıktı



Bulgaristan'da üyelerinin çoÄŸunluÄŸunu Türklerin oluÅŸturduÄŸu Haklar ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel BaÅŸkanı Lütvi Mestan’ın partiden ihraç edildiÄŸi sırada can güvenliÄŸinin tehlikede olduÄŸu ortaya çıktı. Mestan'ın güvenlik için Türk BüyükelçiliÄŸi'ne sığındığı belirtiliyor.

Çocuklarıyla Türk ElçiliÄŸi'ne gelen Mestan’ın, 2008’de kuÅŸkulu bir intiharda hayatını kaybeden HÖH liderinin özel kalem müdürü Ahmet Emin gibi öldürülmekten korktuÄŸu iddia edildi.

24 Chasa gazetesine konuÅŸan Mestan, “Türk ElçiliÄŸi'nde kısa bir süre kaldım. Kritik bir durumda her bir Bulgar siyasetçisi kendi güvenliÄŸini saÄŸlama hakkına sahip. GüvenliÄŸimi saÄŸlamak için birkaç saate ihtiyacım vardı” dedi.

Önceki gün HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın evinde toplanan HÖH Merkez Konseyi, Mestan'ı görevden almış ve partiyle ilişkisini kesmişti.

Lütvi Mestan'ın Türkiye'nin hava sahasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili parlamentoda okuduğu bildiriyi 'gaf' olarak nitelendiren Ahmet Doğan, bu sebeple Mestan'ın ihraç edilmesini sağlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.