Sosyal Medya

Dünya

Rusya Başbakan Yardımcısından petrol fiyatı tahmini

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, varil petrol fiyatının daha da düşebileceğini belirtti.



Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajda petrol fiyatlarını değerlendiren Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, varil petrol fiyatının 20-25 dolar seviyesine inebileceğini söyledi.

Dvorkoviç, ”Düşebilir, ama bu kesin düşeceÄŸi anlamına gelmiyor. Düşmesi halinde bu durum uzun vadede devam etmeyecektir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YATIRIMLARDA AZALMA KAÇINILMAZ

Petrol üreten her ülkenin bu duruma dayanabileceÄŸini söyleyen Dvorkoviç, daha sonra yatırımlarda azalmanın kaçınılmaz olacağını ve dolayısıyla arzın düşerek fiyatların yükseleceÄŸini savundu. Petrol fiyatlarında tahminde bulunmanın çok zor olduÄŸunu ifade eden BaÅŸbakan Yardımcısı, “Petrol fiyatları bugünkü seviyesinde de kalabilir, birkaç dolar aÅŸağıya da düşebilir, fakat gelecek yıl tam tersi de olabilir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

2016’DA PETROL ÃœRETÄ°MÄ°NDE DÜŞÜŞ BEKLENMÄ°YOR

Rusya’da gelecek yıl petrol üretiminde bir düşüş beklemediklerini belirten Dvorkoviç, “Ãœretim hacminde sert bir düşüş beklememeliyiz. Küçük deÄŸiÅŸiklikler her zaman olabilir, azalabilir de artabilir de, fakat biz ciddi bir etki beklemiyoruz.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.