Sosyal Medya

Güncel

'Mısır'da yolsuzluk 70 milyar doların üzerinde'

Mısır’da tespit edilen yolsuzluk miktarının 70 milyar doların üzerinde olduğu açıklandı.



Sayıştay BaÅŸkanı HiÅŸam Cinina, Mısır Ruz el Yusuf Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, tespit edilen yolsuzluk miktarının 600 milyar Mısır Cuneyhi'nin (yaklaşık 70 milyar dolar) üzerinde olduÄŸunu tekrarladı. Ãœlkedeki bazı kurumların Sayıştay tarafından kontrol edilemediÄŸine dikkati çeken Cinina, yolsuzlukların çok daha fazla olabileceÄŸine iÅŸaret etti.

Devlet kurumlarındaki yolsuzlukların kanunlar ve iç tüzüklerdeki yasal açıklardan kaynaklandığına değinen Cinina, bu açıkların ivedilikle giderilmesi gerektiğini ifade etti.

CumhurbaÅŸkanlığı'nın harcamalarının kontrolü ile ilgili soruya ise Cinina, "En son Muhammed Mursi'nin CumhurbaÅŸkanlığı döneminde, harcamalar hakkında bir çalışma yapmış ve rapor yayınlamıştık. Ä°ki mali yıl geçmesine raÄŸmen, çeÅŸitli güvenlik gerekçeleriyle CumhurbaÅŸkanlığı'nın hesaplarını kontrol edemedik. Ve nihayet birkaç gün önce bize bu konu ile ilgili izin verildi. Artık CumhurbaÅŸkanlığının hesaplarını da önümüzdeki günlerde incelemeye baÅŸlayacağız” cevabını verdi.

Cinina Mısır'ın ON TV kanalına yaptığı açıklamada, yolsuzluklarla ilgili ellerinde belgeler olduÄŸunu dile getirmiÅŸ, Planlama Bakanı'nı konuyla alakalı bilgilendirdiklerini söylemiÅŸti.

Sayıştay tarafından hazırlanan yolsuzluk raporunun basına sızdırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" kurulmasını emretmişti.

HiÅŸam Cinina, darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi tarafından atanan ve darbeden sonraki süreçte görevinden alınmayan üst düzey tek yetkili olarak biliniyor. Mısır yönetimi ve medyası tarafından zaman zaman ciddi ÅŸekilde hedefe konulan Cinina hala görevini sürdürüyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.