Sosyal Medya

Güncel

Taliban'dan Rusya'ya yalanlama

Rusya'nın Afganistan temsilcisi Kabulov'un IŞİD'e karşı mücadele etmek için Taliban ile anlaştıklarını açıklamasına yalanlama geldi.



Kremlin'in Afganistan Ã¶zel temsilcisi Zamir Kabulov'un Afganistan'daki IŞİD'le mücadele için Taliban'la iletiÅŸim kanalları açtıklarına yönelik iddia Taliban tarafından yalanlandı.
Talibanın resmi sayfasında yayınlanan bildiride, "IŞİD'le mücadele için kimsenin yardımına ihtiyacımız yok ve kimseyle görüşmüyoruz" diyerek Kabulov'un açıklaması reddedildi. 

24 Aralık tarihinde Kabulov, "Bir zamanlar El Kaide örgütü dünya çapındaki cihad hareketi ve Ä°slam halifeliÄŸini yerleÅŸtirmek için Taliban hareketinden nasıl yararlanmak istemiÅŸse, kendini yine aynı maçlar için kullanmak isteyen IŞİD’e karşı Taliban hareketi ÅŸu anda mücadele vermektedir. Taliban, IŞİD’in bu amacının farkına vardı ve bundan dolayı onlara karşı oldukça ciddi darbeler vuruyor. Afgan Talibanı da, Pakistan Talibanı da BaÄŸdadi’yi halife olarak kabul etmediklerini açıkladılar. Bu çok önemli bir geliÅŸmedir” diye açıklama yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.