Sosyal Medya

Güncel

Şehit babası: Demirtaş'ı Meclis'ten çıkarsınlar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’lılarca şehit edilen er 21 yaşındaki Necati Yenikapı’nın babası Fevzi Yenikapı, “Demirtaş’ı Meclis’ten çıkarsınlar. O itleri çıkarsınlar. Ortalığı karıştıran onlar” dedi.



Şırnak'ın Cizre ilçesinde, güvenlik kuvvetleri tarafından PKK'lılarca etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonlarda PKK'lılar tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçiÅŸinde patlaması sonucu ÅŸehit olan er Necati Yenikapı'nın Ä°zmir Buca'da yaÅŸayan ailesi yasta. Ayakta durmakta güçlük çeken ÅŸehidin babası Fevzi Yenikapı, “DemirtaÅŸ'ı Meclis'ten çıkarsınlar. O itleri çıkarsınlar. Ortalığı karıştıran onlar. KardeÅŸi kardeÅŸe vurduran onlar. Siyaset yapmasınlar. Yazıktır, günahtır. Ben de Kürt'üm. Anam Kürt, babam Kürt. Tek bayrağın altında yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vardır. BaÅŸka bayrak yok. Al yıldızlı bayrağımız var. Kimseden korkmayız. Kim gelirse gelsin” diye konuÅŸtu.

“SEVDİĞİ BÄ°R KIZ VARDI”

OÄŸlunun askerliÄŸini bitirince evlenmeyi planladığını söyleyen acılı baba, “AskerliÄŸini bitirip niÅŸanlanacaktı. SevdiÄŸi bir kız vardı. Ä°stanbul'da oturuyordu” diye konuÅŸtu.

Kuyumculuk yapan şehit Necati Yenikapı, yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Öte yandan, henüz 5 aylık asker olan Yenikapı'nın sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımları yürek daÄŸladı. Yenikapı, “Rabbim askerlerin burnunu bile kanatmasın. Allah yardımcıları olsun”, “Ölümü özledim anne, yaÅŸamak isterken delicesine” yazılarını paylaşırken, yüklediÄŸi askeri araç fotoÄŸrafına da “Demirden korksak trene binmezdik. Bekle bizi GüneydoÄŸu. Gazanız ÅŸimdiden mübarek olsun” yazısını yazmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.