Sosyal Medya

Güncel

Komutan Zehran Alluş'un şahadeti üzerine birçok grup taziye mesajı yayınladı.



Suriye Haber Ajansı'nın edindiÄŸi bilgiye göre; GeçtiÄŸimiz Cuma günü Rus hava saldırısı ile hayatını kaybeden Ä°slam Ordusu kurucu lideri Åžeyh Muhammed Zehran AlluÅŸ için birçok muhalif grup taziye mesajı yayınladı.

Suriye muhalefetinin en etkin ve en sistemli gruplarından olan CeyÅŸul Ä°slam(Ä°slam Ordusu) komutanı Zahran AlluÅŸ 25 Aralık Cuma günü Åžam'ın Guta bölgesinde gerçekleÅŸtirilen toplantı sırasında düzenlenen hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmiÅŸti. Vasiyeti üzere ÅŸahadetinin üzerinden birkaç saat geçmeden defnedilmiÅŸ ve Ä°slam Ordusu ÅŸura meclisi ordunun yeni komutanı olarak Ebu Humam Buveydani'yi seçmiÅŸti.

Ahrar'uÅŸ Åžam, Nusret Cephesi, Feylak'uÅŸ Åžam, Åžam Cephesi, Şükür El Cebel, CeyÅŸ'ül Åžam, CeyÅŸ'ül Yermuk ve Ensaruddin Cephesi'nin de aralarında bulunduÄŸu birçok muhalif grup, komutan Zehran AlluÅŸ'un ÅŸahadeti üzerine taziye mesajı yayınladı.

Yayınlanan taziye mesajlarında gruplar Alluş'un ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Taziye mesajlarında Zehran Alluş'un bu direniş için yıllarını feda ettiğini ve en sonunda şehidlik makamı gibi güzel bir makama kavuştuğunu belirten diğer cihad hareketlerikâfirlere karşı bugün olduğu gibi her zaman bir olunması gerektiğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.