Sosyal Medya

Güncel

İki ülke arasında 'köle kadınlar' anlaşması

Japonya ve Güney Kore, savaş yıllarında Japon askerleri tarafından köle olarak kullanılan kadınlar konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.



Japonya DışiÅŸleri Bakanı Fumio KiÅŸida'nın Güney Kore ziyareti sırasında varılan anlaÅŸmada, Japonya BaÅŸbakanı Åžinzo Abe'nin köle olarak kullanılan kadınlardan özür dilemesi ve 8,3 milyon dolarlık yardım fonu ödenmesi Ã¶ngörülüyor. 

Güney Kore DışiÅŸleri Bakanı Yun Byung-se, KiÅŸida ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Japonya'nın verdiÄŸi sözleri dürüstçe yerine getirmesi halinde anlaÅŸmanın nihai ve deÄŸiÅŸtirilemez olduÄŸunu kaydetti.

SavaÅŸ yıllarında Japon askerleri tarafından köle olarak kullanılan Güney Koreli kadınlardan sadece 50'si ÅŸu anda hayatta. MaÄŸduriyetlerinin hala devam ettiÄŸini belirten kadınlar, her hafta Japonya'nın Seul BüyükelçiliÄŸi önünde protesto düzenliyor.

Japonya, 1965'te imzalanan anlaÅŸmayla Kore'yi iÅŸgal ettiÄŸi dönemle ilgili tüm tazminat konularının çözüldüğünü ileri sürüyor. Güney Kore ise bazı vatandaÅŸlarının seks kölesi olarak kullanılması da dahil iÅŸlenen savaÅŸ suçlarının yeniden ele alınması gerektiÄŸini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.