Sosyal Medya

Güncel

Irak ordusu Ramadi'de

Irak ordusu, başkent Bağdat’ın batısında yer alan Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentini IŞİD’den geri almayı başardıklarını açıkladı.



Ordu mayıs ayında IŞİD’in ele geçirdiÄŸi Ramadi’yi geri almak için geçen hafta operasyon baÅŸlatmıştı. Dün ise Irak askerlerinin, eskiden hükümetin idari karargâhı olarak kullanılan daha sonra IŞİD’in ele geçirmesiyle örgütün merkezi haline gelen binaya girdiÄŸi, IŞİD militanlarının da çekildiÄŸi söylendi. 

Operasyonu yürüten birliÄŸin sözcüsü Sabah El Numani, “Merkezi hükümet binalarının kontrolünü ele geçirmek Ramadi’de IŞİD’i yendiÄŸimiz anlamına gelir. Sıradaki adım, ÅŸehirde olabilecekleri bölgeleri temizlemek” dedi. IŞİD’in çekilirken bubi tuzağı döşemiÅŸ olabileceÄŸi endiÅŸesiyle orduya baÄŸlı birliklerin bölgede temkinli davrandıkları bildirildi.

TIKRÄ°T'Ä°N ARDINDAN Ä°KÄ°NCÄ° BÃœYÃœK ÅžEHÄ°R

Ä°smini açıklamayan ABD’li askeri yetkili ise “Åžu aÅŸamada Irak ordusunun hükümet binasını IŞİD’den temizleyip temizlemediÄŸini doÄŸrulayamıyoruz” dedi. 

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da havadan Irak güçlerine destek veriyor. Ramadi’nin kontrolünün tamamen Irak ordusuna geçmesiyle ÅŸehir Tıkrit’in ardından terör örgütü IŞİD’in elinden alınmış ikinci büyük ÅŸehir olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.