Sosyal Medya

Güncel

ABD polisi iki silahsız siyahiyi öldürdü

Chicago'da polis aile içi şiddet ihbarı için gittiği apartmanda biri kadın iki silahsız siyahiyi öldürdü



ABD'nin Chicago kentinde polis, aile içi ÅŸiddet ihbarı üzerine gittiÄŸi evde bulunan 19 yaşındaki genci ve aynı binadaki baÅŸka bir kadını vurarak öldürdü. Polis, kadına kazara ateÅŸ edildiÄŸini savundu.

Edinilen bilgiye göre, Chicago polisi, kentin güneyinde aile içi ÅŸiddet ihbarı üzerine gittiÄŸi binada mühendislik fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Quintonio LeGrier ve 55 yaşında 5 Ã§ocuk annesi Bettie R. Jones'u silahla vurarak öldürdü.

Polisten yapılan açıklamada, Quintonio LeGrier'in babasının çaÄŸrısı üzerine olay yerine gidildiÄŸini ve gencin tehlike oluÅŸturması üzerine vurulduÄŸu, kadının ölümünün ise "kazara" meydana geldiÄŸi belirtilerek kadının yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı dilendi.

ABD medyasında yer alan haberlerde, iki kurbanın da siyahi ve silahsız olduÄŸu ifade edildi. Olay sırasında gencin elinde beyzbol sopası bulunduÄŸu da öne sürüldü.

Quintonio LeGrier'in babasının, oÄŸlunun ÅŸiddet uyguladığı iddiasıyla polisi aradığı, komÅŸuları olan Bettie R. Jones'tan da polis ulaşınca eve yönlendirmesini istediÄŸi belirtildi ancak kadının nasıl bir kazaya kurban gittiÄŸine iliÅŸkin detay verilmedi.

LeGrier'in annesi de basına yaptığı açıklamada, oÄŸlunun psikolojik sorunları olduÄŸunu ve bazen sesini yükseltebildiÄŸini ancak ÅŸiddete meyilli olmadığını savundu.

Chicago'da geçen yıl beyaz bir polis 17 yaşındaki siyahi çocuÄŸu yol ortasında defalarca kez ateÅŸ ederek öldürmüştü. Kasım ayında olayın görüntülerinin yayınlanması üzerine kentte polis karşıtı eylemler yaÅŸanmış, polis memuruna ise cinayet suçlaması yöneltilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.