Sosyal Medya

Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan grip uyarısı

Sağlık Bakanlığı grip salgını başladığını belirterek hekim uyarısı dışında ilaç kullanılmaması gerektiğini açıkladı



Sağlık Bakanlığı, yakından takip edilen gribin seyrini izleme çalışmalarıyla, içindeki haftalarda grip enfeksiyonlarının görülmeye başladığının tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada risk grubunda bulunanların mevsimsel grip aşılarını yaptırmaları gerektiği belirtilerek "Grip aşısı grip mevsimi boyunca yaptırılabilir. Hasta kişiler hekime başvurmalı ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalıdır" denildi.

"GRİP ENFEKSİYONLARI GÖRÜLMEYE BAŞLADI"

Bakanlık bu haftalarda grip enfeksiyonlarının görülmeye başlandığını açıklarken şöyle devam etti:

"Grip, her yıl, ülkemizin de içinde bulunduğu Kuzey Yarımkürede, sonbahar aylarında başlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam eden bir seyirle görülmektedir. Ülkemizde gribin seyri Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte, grip sezonunda hangi grip virüslerinin mevsimin hangi döneminde etkili olduğu belirlenmektedir. İzleme çalışmalarıyla içinde bulunduğumuz haftalarda grip enfeksiyonlarının görülmeye başladığı tespit edilmiştir. En sık tespit edilen virüsler İnfluenza A(H1N1) ve A(H3N2) alt tipleridir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalananların ve hastaneye yatırılanların artması beklenmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.