Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim düşürülmeli

Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı, "Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" dedi.



Ali Ekber Velayeti, Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimin tırmanmasının başta Rusya ve Türkiye olmak üzere bölgedeki herhangi bir ülkenin yararına olmayacağını ifade etti. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak amacıyla Tahran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Velayeti, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı konuşmada,"Moskova- Ankara arasındaki gerginliğin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı"diye konuştu.

"KOMÅžULARIMIZ ARASINDA SORUN OLMASINI Ä°STEMEYÄ°Z"

Velayeti, “Her iki ülke Ä°ran'ın komÅŸusudur. Dostane iliÅŸkilerimizin olduÄŸunu komÅŸularımız arasında gerilim ve sorun olmasını istemeyiz" dedi. Türkiye-Ä°ran arasındaki iliÅŸkilerin geniÅŸletilmesini isteyen Velayeti, "Ä°slam ülkelerini güçsüzleÅŸtirip parçalamaya çalışan ABD ve Siyonist Ä°srail önderliÄŸindeki düşmanların komplolarına karşı baÅŸta Türkiye ve Ä°ran olmak üzere bölge ülkeleri arasındaki iÅŸbirliÄŸi güçlenmelidir" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.