Sosyal Medya

Dünya

Schäuble: AB Ordusu kurulmalı

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, ortak bir Avrupa Birliği ordusu kurulması gerektiğini söyledi.



Haftalık Bild am Sonntag gazetesine bir açıklama yapan Schäuble, sığınmacı kriziyle baÅŸ edebilmek için Avrupa devletlerinin ortak savunma harcamalarını artırması gerektiÄŸini söyledi. Alman Bakan, AB ülkelerinin dış ve güvenlik politikalarının adım adım birbirine kenetlenmesi gerektiÄŸini vurguladı. “Nihayetinde hedefimiz ortak bir Avrupa ordusu olmalı” diyen Schäuble “28 ulusal ordu için harcadığımız kaynak, birlikte çok daha etkin bir biçimde kullanılabilir” diye konuÅŸtu.

DAHA FAZLASINI YAPMAK ZORUNDA KALABÄ°LÄ°RÄ°Z

Sığınmacı krizinin Avrupa BirliÄŸi'nin kriz bölgelerinde daha güçlü bir biçimde ortak hareket etmesini zorunlu kıldığını vurgulayan Almanya Maliye Bakanı Schäuble şöyle konuÅŸtu: “Almanya için bunun anlamı ÅŸudur; dış politikada ve güvenlik politikalarında hoÅŸumuza gidenden daha fazlasını yapmak zorunda kalabiliriz.”

Schäuble Avrupa'nın daha güçlü bir biçimde yükümlülük altına girmemesi halinde Ortadoğu'da ve Afrika'da istikrarın sağlanmasının beklenmemesi gerektiğini vurguladı.
Almanya Maliye Bakanı Schäuble, Avrupa içinde sığınmacı krizi sonrasında baÅŸlayan siyasi tartışmalara da deÄŸindi. DoÄŸu Avrupa ülkelerindeki yönetimleri eleÅŸtiren Schäuble “Karşılıklı hakaret ederek dayanışma kurulamaz. DoÄŸu Avrupa ülkeleri de sığınmacı almalı ama elbette Almanya'dan daha az olmalı” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.