Sosyal Medya

Dünya

Uçağı Kremlin düşürdü!

Eski bir KGB ajanı Mısır'da düşen Rus yolcu uçağını, Kremlin'in düşürdüğünü iddia etti.



Boris Karpichkov adlı eski KGB ajanı, Mısır’ın Åžarm el Åžeyh kentinden, Rusya’nın St. Petersburg ÅŸehrine giden Rus yolcu uçağının düşmesiyle ilgili bir iddia ortaya attı.

Karpichkov, olayın arkasında, saldırıyı üstlenen DAEÅž’in deÄŸil, Kremlin’in olduÄŸunu öne sürdü. Daily Mail’in haberine göre Karpichkov, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in bu trajediye izin vermesinin sebebinin, hem Ukrayna’daki agresif tavrının ardından Rusya’ya sempati kazandırmak hem de DAEÅž’le ‘sözde savaşı’ için destek görmek olduÄŸunu ileri sürdü. Putin’in bunu Esad’a muhalif gruplara saldırmak için kılıf olarak kullandığını iddia etti.


SÄ°LAH TÄ°CARETÄ°NE DESTEK 

Karpichkov'un iddialarına göre planı, GRU (Rus askeri istihbarat teÅŸkilatı) hazırladı ve ‘bir taÅŸla iki kuÅŸ vurmak’ istedi; böylece DAEÅž suçlanarak Rusya’nın bölgedeki askeri operasyonlarına onay alınacak ve OrtadoÄŸu’yla silah ticareti desteklenecekti.


224 kiÅŸiye mezar olmuÅŸtu

Mısır'ın Åžarm El Åžeyh kentinden 31 Ekim'de kalkan Rus hava yolu ÅŸirketi Metrojet’e ait yolcu uçağı, 23 dakika sonra Sina yarımadasında düşmüş, 224 kiÅŸi ölmüştü. Uçak St.Petersburg'a gidiyordu. Olayı DAEÅž üstlenmiÅŸti. Rusya Federal Güvenlik Servisi BaÅŸkanı Aleksander Bortnikov, "Rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist saldırı sonucu düştü" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.