Sosyal Medya

Dünya

Alman mobilya mağazasından İslam'a paspaslı hakaret

Almanya'da ev eşyaları satan 'Poco' isimli mağaza zinciri, satışa çıkardığı bir paspasta İstanbul'dan cami resmiyle birlikte Galata Kulesi ve Kız Kulesi resimlerini kullandı.



Almanya'da 'Poco' mobilya zinciri tarafından, eve girilirken ayakkabıların temizlendiği paspas üzerinde İstanbul'daki Sultanahmet Camiinin, Galata Kulesi ve Kız Kulesi resimlerinin kullanılması tepkiyle karşılandı.

Türklerin kullandığı birçok internet sitesinde kullanıcılardan, Poco'nun facebook sayfasına mesajlar göndererek Müslümanlara hakaret sayılabilecek bu ürünün satıştan kaldırılmasını istemeleri çağrısı yapıldı.

POCO'DAN TUHAF TEPKÄ°

Facebook mesajlarına cevap veren mobilya mağaza zinciri yetkilileri, paspasta kullanılan resimlerin nasıl bir kutuplaşmaya neden olduğunu gördüklerini ve bunu istemediklerini belirtmekle birlikte Müslümanlardan özür dilemek yerine, yalnızca her türlü politik ve ırkçı düşüncelerden uzak olduklarını ifade ettiler.

Ayrıca facebook'ta Poco'ya yönelik hakaretlere son verilmesini ve saygı gösterilmesini taleb eden yetkililer, kendilerine yönelik hakaret içeren her türlü mesajı facebook sayfasından sileceklerini bildirdiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.