Sosyal Medya

Dünya

Çek cumhurbaşkanına göre sığınmacı akını istilaymış

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeman, Avrupa'ya sığınmacı akınının bir istila olduğunu, kendiliğinden gelişmediğini öne sürdü



Çek Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Milos Zeman, "Ben, organize bir istila ile karşı karşıya olduÄŸumuz olgusuna tamamen ikna oldum. Bu kendiliÄŸinden geliÅŸen bir sığınmacı akını deÄŸil" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Zeman, Noel nedeniyle Noel dolayısıyla yayımlanan mesajında, siyasetçileri sığınmacı dalgasını hafife almakla suçladı.

Sığınmacı dalgasının Çek dış politikasının üzerinde "kara bir leke" olduÄŸunu savunan Zeman, sığınmacı akınının "organize istila" olarak nitelendirdi. Bazen kendisini kasabaya giren truva atlarına karşı uyaran kötülük habercisi gibi hissettiÄŸini belirten Zeman, "Ben, organize bir istila ile karşı karşıya olduÄŸumuz olgusuna tamamen ikna oldum. Bu kendiliÄŸinden geliÅŸen bir sığınmacı akını deÄŸil" ifadelerini kullandı.

Prag'da 17 Kasım'da sığınmacıları desteklemek amacıyla gerçekleÅŸtirilen eylemi ve "Mülteciler hoÅŸ geldiniz" pankartlarını eleÅŸtiren Zeman, "Çek Cumhuriyeti bizim ülkemizdir. O, herkesin deÄŸil ve olamaz" ifadesini kullandı.

BaÅŸbakan Bohuslav Sobotka, yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Zeman'ın sığınmacılarla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Sığınmacı krizi ile ilgili olarak CumhurbaÅŸkanı ÅŸimdiye kadar sürpriz yapmadı. O hep ön yargıları korudu ve kolaycılık yolunu seçti" ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.