Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Teröre karşı İslam İttifakı'na eleştiri

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğu iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan sesli mesajda, Suudi Arabistan liderliğindeki 'Teröre karşı İslam İttifakı' eleştirildi: Eğer İslami bir koalisyon olsaydı, Filistin’in özgürleştirilmesini ve Yahudilerin öldürülmesini hedeflerdi.



Irak Åžam Ä°slam Devleti’nin (IŞİD) mesajlarını yayınlayan sosyal medya hesapları, bugün de örgütün lideri Ebubekir BaÄŸdadi’ye ait olduÄŸunu belirttikleri bir sesli mesaj yayınladı. Suudi Arabistan liderliÄŸindeki 'Teröre karşı Ä°slam Ä°ttifakı'nın eleÅŸtirildiÄŸi mesajda, “EÄŸer Ä°slami bir koalisyon olsaydı, Filistin’in özgürleÅŸtirilmesini ve Yahudilerin öldürülmesini hedeflerlerdi” dendi.

Mesajda, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya, örgütü hedef aldıkları için tehdit de ediliyor. Saldırıların örgütü güçlendirdiği belirtiliyor:

“Allah’ın ona ibadet edenlere zaferi kazandıracağına emin olun. Ä°yi haber ÅŸu ki, devletimiz iyi gidiyor. Ona karşı savaÅŸ yoÄŸunlaÅŸtıkça, devletimiz daha da saflaşıyor ve dayanıklı hâle geliyor.”

IŞİD’in takipçilerine korkmamaları öğüdünde bulunulan mesajda “Ä°ki türlü de kazanacağız: Ya cennet, ya zafer” dendi.

Ä°ngiltere merkezli düşünce kuruluÅŸu IHS Janes'in raporuna göre, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta kontrol ettiÄŸi alan 2015’te yüzde 14 oranında küçüldü. 1 Ocak’ta 90 bin kilometrekareden fazla alana hâkim olan örgüt, yaklaşık 12 bin 800 kilometrekare alan kaybetti. 14 Aralık itibarıyla IŞİD'in kontrol ettiÄŸi toprakların büyüklüğü 78 bin kilometrekare.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.