Sosyal Medya

Güncel

'3. Dünya Savaşı'ndan daha büyük tehdit'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, küresel göçün şu an olası bir 2. Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehlike olduğunu belirtti.



BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Ä°stanbul Ä°ktisatçılar DerneÄŸi'nce, Ä°stanbul Ãœniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Göç ve Ekonomi" temalı "Sabahattin Zaim Ä°slam ve Ekonomi Sempozyumu"na katıldı.

Rahmetle, şükran ve minnetle andıkları Zaim'in isminin bile herkese hangi konumda, hizmette olunursa olsun insanlara hizmet etmeyi, memlekette ve dünyanın her yerinde insan-ı kamiller yetiÅŸtirilmesi için emek sarf etmeyi hatırlattığını aktaran KurtulmuÅŸ, hocanın hem beÅŸeri hem insani anlamdaki tüm olgunlukları akla getiren bir ÅŸahsiyet olduÄŸunu kaydetti.

Kurtulmuş, meselenin ikinci tarafının ise göç ve ekonomi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Göç ve ekonomiyle ilgili özellikle son zamanlarda dünya kamuoyunun çok önemli ÅŸekilde ilgisinin artmakta olduÄŸunu görüyoruz. Biz Türkiye olarak göçün ortaya koymuÅŸ olduÄŸu sorunlarla son 5 yıldır tabiri caizse boÄŸuÅŸan bir ülkeyiz. Türkiye yaklaşık 2 milyon 280 bin sadece Suriyeli mülteciyle karşı karşıya kalmıştır ayrıca Irak'tan gelen mültecileri kabul etmiÅŸtir. Özellikle son 5 yılda tarih boyunca yaptığımız gibi bu millet dünyanın neresinde başı sıkışan, başı belaya giren varsa, yardım isteyen kim varsa ona elini uzatmış ve ona ülkesinin sınırlarını açarak kendilerine ev sahipliÄŸi yapmıştır."

"Türkiye  2,5 milyon mülteciyi alırken hazmetme zorluÄŸu çekmedi"

Ortaya konan bu baÅŸarının devletten daha çok millete ait olduÄŸunu dile getiren KurtulmuÅŸ, "EÄŸer bu milletimizin böylesine büyük bir hazmetme kapasitesi olmasaydı, bu tabiri bir yerden hatırlıyorsunuz, 3 tane mülteci geldiÄŸi zaman hazmetme kapasitesinden bahseden batılı ülkeleri kast ederek söylüyorum, 5 bin, 10 bin mülteci geldiÄŸi zaman ayaÄŸa kalkanlara inat bu millet neredeyse 2,5 milyon mülteciyi 5 yıl içinde alırken hiçbir ÅŸekilde hazmetme zorluÄŸu çekmedi" dedi.

KurtulmuÅŸ, göç meselesinin mevcut ÅŸartlar devam ederse gelecek yılların en önemli ana sorunlarından olmaya devam edeceÄŸine dikkati çekerek, "Çok daha açık söylüyorum, eÄŸer dünya sistemi ve dünyanın temel aktörlerinin göç konusundaki tavırları bu ÅŸekliyle devam ederse, küresel göç tehdidi 3. Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehdit olarak insanlığın gündeminde devam edecektir" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.