Sosyal Medya

Güncel

Teröristlerin üzerinden saldırı planı çıktı

Diyarbakır’da önceki gün öldürülen 3 teröristin büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.



Teröristlerin, üzerlerinde yapılan aramada, 10 gün boyunca polis lojmanlarını gözetleyerek, polisleri takip ettikleri ve durdukları, yemek yedikleri yerleri bile not aldıkları belirlendi.

Öldürülen 2 teröristin üzerinden asker ve polise pusu için tuttukları notlarda, servis saatleri, güzergâhı, çelik yelek giyip giymedikleri bilgileri dikkat çekti.


 
Diyarbakır’ın BaÄŸlar ilçesinde önceki gün öldürülen teröristlerin üzerinden çıkanlar büyük bir facianın eÅŸiÄŸinden dönüldüğünü ortaya koydu. BaÄŸlar ilçesinin Åžehitlik semtinde çıkan çatışmada iki terörist ölü olarak ele geçirilmiÅŸti. Ãœzerlerinden çıkan belgelerde teröristlerin, polis ve askeri personeli adım adım takip ettiÄŸini, servis araçlarının ne zaman ve nereden geçeceÄŸine kadar birçok bilgi topladığını ortaya koydu. Polis ve askeri personelin oturduÄŸu evin kapı numarasına kadar araÅŸtıran ve isim listesi oluÅŸturan teröristlerin ayrıca Yunus ekibindeki iki polis memurunu da takip altına aldığı belirlendi. Belgede “Sanat Sokağı civarı, Yeditepe yemek fabrikası. Öğlen 12-1 arası bir yunus ekibi iki polis yemek yiyor. YediÄŸi sırada çelik yelek yok. Karşısında polis lojmanları var kulübede bir polis bir bekçi bulunuyor” ifadeleri kan dondurdu.
 
DiÄŸer bir belgede ise ‘Gevran caddesinde askerlik ÅŸubesi karşısında lojmanlar var. Hafta içi her zaman 7.20’de lojmandan servis çıkıyor. Polis okuluna gidiyor. 7.35’te Seyrantepe ışıklarına varıyor. 15 Dakika sonra özel hareket servisi geçiyor” ÅŸeklindeki bilgiler yer alıyor.
 

Öte yandan teröristlerin üzerinden silahların ve mermilerin yanı sıra onlarca 200 liralık banknotların çıkması çatışma ortamında bu kadar parayı nereden buldukları sorusunu akıllara getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.