Sosyal Medya

Güncel

'Rusya da düşecek'

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Vasyl Bodnar, ''Sovyetler Birliği düştüğü gibi Rusya Federasyonu da düşecek'' dedi.



Kırım Türkleri Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸinin düzenlediÄŸi "Holodomor  Katliamı Konferansı"nda konuÅŸan Bodnar, Ukrayna ve Kırım Tatarları arasında iki  halkı birbirine yakınlaÅŸtıran çok facia yaÅŸandığını anlattı. 
 
Bodnar, 1932-33 yıllarında, SSCB tarafından Ukrayna'da yapılan  Holodomor Katliamı sonucunda ülke nüfusunun dörtte birinin hayatını kaybettiÄŸini  ifade ederek, "Hem 19. yüzyılda Çarlık rejimi hem de 20. yüzyılda Sovyet rejimi  halklarımıza baskı ve zulüm yaptı. Birlikte mücadele ederek komünizme son  verebildik fakat ÅŸu an yeni bir tehditle karşı karşıya bulunuyoruz; Yeni Rusya milliyetçiliÄŸi..." diye konuÅŸtu. 
 
Putin rejiminin insanlarına deÄŸer vermediÄŸini ifade eden Bodnar, şöyle  konuÅŸtu: 
 
"Ukrayna halkının 20. yüzyılda yaÅŸadığı en büyük facia Holodomor  Katliamı, Kırım Türklerinin yaÅŸadığı ise sürgün faciası. Böyle facialar  tekrarlanmasın diye tarihimizi hatırlamamız gerekiyor ve önlem almamız gerekiyor.  SSCB insanlarına deÄŸer vermiyordu. Ä°nsanlarına deÄŸer vermeyen ülkelerin geleceÄŸi  yoktur. Åžimdi de Putin rejimi insanlarına deÄŸer vermiyor.  Bu zulümleri yapan  Sovyetler BirliÄŸi düştüğü gibi Rusya Federasyonu da düşecek" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.