Sosyal Medya

Coğrafyamız

Zahran Alluş Rus saldırısında öldürüldü

Suriye'deki en büyük muhalif gruplardan Ceyş el İslam'ın lideri Zehran Alluş, Şam kırsalındaki bir hava saldırısında öldü. Reuters'a konuşan muhalif kaynaklar Alluş'un Rus hava saldırısında öldüğünü söyledi.



Suriye'de rejimle savaÅŸan en önemli muhalif gruplardan CeyÅŸ el Ä°slam'ın lideri Zehran AlluÅŸ, Åžam'da muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlenen Rus hava saldırısında öldü. Reuters'a konuÅŸan muhalif kaynaklar, hava saldırısının CeyÅŸ el Ä°slam'ın ana karargâhını hedef aldığını söyledi. 
 
Zehran AlluÅŸ kimdir? 
 
Muhammet Zehran Alluş, Suriye'nin önde gelen şeyhlerinden biri olan Abdullah Muhammet Alluş'un oğlu. Şam'ın hemen dışındaki Duma'da yaşayan Alluş, 2009 ylında Suriye rejiminin İslami gruplara yönelik bir operasyonunda gözaltına alınarak Sednaya hapishanesine atıldı. 2011 yazında, bir af sonucu serbest kalınca, silahlı direnişe katıldı.
 
Duma'da kurduÄŸu "Ä°slam Bölüğü" adlı grup ile faaliyet göstermeye baÅŸlayan AlluÅŸ, yaptığı operasyonlarla herkesin dikkatini çekti. Yeni katılımlar ile büyüyen çekirdek kadro önce Liva El Ä°slam (Ä°slam Tugayı) ismini alarak faaliyet sahasını geniÅŸletti. Liva El Ä°slam, 18 Temmuz 2012'de baÅŸkent Åžam'da meydana gelen bombalı saldırıyı üstlenmiÅŸti. Saldırıda Savunma Bakanı Davut Raciha, Savunma Bakan Yardımcısı Asıf Åževket ve eski Savunma Bakanı Korgeneral Hasan Turkmani yaÅŸamlarını yitirmiÅŸti.
 
Liva El İslam daha sonra Ceyş El İslam (İslam Ordusu) ismini alarak 25 bin kadar savaşçıyı bir araya getirdi. 22 Kasım 2013 tarihinde Alluş, Ahrar El Şam, El Tevhid Tugayı ve Sukur El Şam Tugayı gibi Şam ve Halep arasında faaliyet gösteren diğer güçlü direniş grupları ile birlikte "İslami Cephe" bayrağı altında ortak hareket etme kararı aldı.
Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.