Sosyal Medya

Güncel

Genel Kurmay Başkanı: Operasyonlarımız sürecek!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Doğu ve Güneydoğu'da sürdürülen operasyonlar için kararlılık vurgusu yaptı.



Sarıkamış Åžehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da sürdürülen operasyonlar için kararlılık vurgusu yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akar, mesajında Sarıkamış ÅŸehitlerine hitaben "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, kutsal vatan topraklarına, egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceÄŸiz" dedi.

"Sarıkamış Harekatı bir kahramanlık destanıdır"

Sarıkamış Harekatı'nın bir kahramanlık destanı olduÄŸunu vurgulayan Akar, "Bugün, memleket coÄŸrafyasının dört bir yanından, vatan sevdasıyla vazifeye koÅŸan ve kutsal bildiÄŸi deÄŸerler uÄŸruna canını feda etmekten çekinmeyen MehmetçiÄŸin destanlaÅŸtığı Sarıkamış Harekâtı’nın 101’inci yıl dönümüdür. Ağır kış ÅŸartlarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiÄŸi Sarıkamış Harekatı, bedeni buz tutsa da vatan sevgisi ve vazife ateÅŸiyle çarpan yüreÄŸi yangın yerine dönen MehmetçiÄŸin, 'Vatan saÄŸ olsun!' diyerek yurduna kastedenlerle kanının son damlasına kadar savaşıp rütbe ve payelerin en büyüğü olan ÅŸehadete gönüllü gitmenin dersini verdiÄŸi, bir kahramanlık destanıdır. Sarıkamış’ta bir kefen gibi ÅŸehitlerimizin naaÅŸlarını örten kar, kalplerinde taşıdıkları vatan, millet ve bayrak sevgisini, zihinlerindeki eÅŸsiz irade ve yüksek disiplin anlayışıyla birleÅŸtirerek en zor ÅŸartlara göğüs geren MehmetçiÄŸin kanıyla çizdiÄŸi kahramanlık tablosunu örtememiÅŸtir" ifadelerini kullandı.

"Hafızamıza kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaşayacak"

Ãœlkenin egemenlik ve bağımsızlığına yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceÄŸini vurgulayan Akar, "Sarıkamış’ta ebediyete yürüyen aziz ÅŸehitlerimiz; Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, ÅŸanlı tarihimiz boyunca bayraklaÅŸan kutsal vatan toprağına düşen her ÅŸehidin, bu vatanı bir kere daha vatan yaptığı inancındayız. Yazdığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile gönlümüze ve hafızamıza kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaÅŸayacaktır.

"Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek"

Emin olunuz ki, hayatlarınız pahasına koruduÄŸunuz vatanımızı ve ÅŸerefle taşıdığımız ay yıldızlı ÅŸanlı al bayrağımızı sizlerden kutsal bir emanet olarak kabul ediyor, emanetinize canımız pahasına sahip çıkacağımıza manevi huzurunuzda söz veriyoruz. Bu bilinç ve anlayışla, geçmiÅŸte edinilen tecrübelerin ışığında çalışmalarımıza yön vererek; her türlü arazi ve hava koÅŸullarında muharebe edebilecek, etkin, caydırıcı, saygın Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; millî imkânlarla üretilenler baÅŸta olmak üzere modern harp araç ve silahlarıyla donatılmış, nitelikli ve fedakâr personelimiz ile bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceÄŸiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinizin yıl dönümünde, aziz hatıralarınızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhlarınız ÅŸad olsun" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan'a teşekkür

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Akar, Sarıkamış Åžehitlerini Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Bu harekatın yıl dönümü münasebetiyle, Sarıkamış Harekatı sonrasında, Azerbaycan’ın Nargin Adası’nda zorunlu ikamete tabi tutulan Mehmetçiklerimize yönelik olarak, dost ve kardeÅŸ Azerbaycan halkının 'tek millet, iki devlet' olduÄŸumuzu tescil eden 'KardeÅŸ KömeÄŸi (KardeÅŸ Yardımı)'ni de takdirle yad ediyor; büyük bir vefa örneÄŸi gösteren Azerbaycanlı kardeÅŸlerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

"Tüm ÅŸehitlerimizi saygıyla anıyoruz" 

Bu anma günü vesilesiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta son dönemde terörle mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımız olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine sağlık ve esenlikler diliyorum"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.