Sosyal Medya

Ekonomi

Yüzde 15'i tamamlandı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir, üçüncü havalimanı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "İlk etabın yüzde 15'i tamamlandı" dedi.



Limak Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Ä°GA Yönetim Kurulu Ãœyesi Nihat Özdemir, Ä°stanbul'a yapılan Yeni Havalimanı Ã§alışmalarının tüm hızıyla devam ettiÄŸini belirterek, "Havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

Ä°stanbul Yeni Havalimanı'nın devam eden çalışmaları, gazetecilere havadan izlettirildi. Gezide, Türkiye'nin stratejik projesini inşa eden Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon konsorsiyumu tarafından kurulan icracı ve imtiyaz sahibi şirket İGA (Ä°stanbul Grand Airport) Havalimanı İşletmesi AŞ yetkilileri de yer aldı.

Helikopterle yapılan inceleme gezisi sonrası ÅŸantiye alanında düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Özdemir, havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzey–güney pistini kapsayan birinci etap yatırımlarının finansmanı için ayrılan 6 milyar avroluk bütçenin 1 milyar 250 milyon avroluk hak ediÅŸ kısmının kasım sonu itibarıyla Ã¶dendiÄŸini, bunun da yüzde 25 gibi bir orana tekabül ettiÄŸini söyledi.

Özdemir, havalimanının açılışının 2018'in ilk çeyreÄŸine yetiÅŸtirmek istediklerini daha önce belirttiklerini anımsatarak, "Ancak Sayın Bakanımız, Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın doÄŸum gününün 26 Åžubat olduÄŸunu belirterek, 26 Åžubat 2018 tarihine havalimanını yetiÅŸtirmemizi istedi. Biz de çalışmalarımızı bu doÄŸrultuda sürdürüyoruz. Åžu anda havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" diye konuÅŸtu.

Özdemir, Yeni Havalimanı'nın Atatürk Havalimanı gibi Anadolu'yu Avrupa'ya baÄŸlayan yollar açısından ana arterler üzerinde olmadığını belirterek, "Buranın ulaşımı çok kolay. Kilometre olarak uzaÄŸa gitmiyoruz. Yaptığımız analizlerle burası karasal açıdan trafiÄŸi rahatlatacak. Bunda Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük etkisi olacak" dedi.

"İşimizi kaliteli yapıyoruz"

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiÄŸini ve ince eleyip sık dokuduklarını vurgulayan Özdemir, "Sadece beton ve toprak analizlerini yapmak için kurduÄŸumuz laboratuvara 20 milyon avro harcadık. Bu laboratuvarda dolgunun yeterli olup olmadığını da ölçüyoruz. Ben burayı 25 yıl çalıştıracağım. Bu yüzden  iÅŸimi kaliteli yapmam gerekiyor" dedi.

Özdemir, ihaleye girerken 5 ortak olarak 3 defa helikoptere bindiklerini belirterek, sahayı karadan ve havadan defalarca patronlar ve teknik elemanlarla incelediklerini anımsattı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.