Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye, Katar'a 3 bin asker gönderiyor

Türkiye'nin, Katar'da inşa edilen asker üs için bu ülkede 3 bin asker konuşlandıracağı bildirildi.



Türkiye ile Katar arasında haziran ayında askerî iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸması imzalandı ve bu anlaÅŸma uyarınca Türkiye, Katar’a asker gönderebilecek. Türkiye ÅŸimdi Katar’da bir askerî üs inÅŸa ederken buraya üç bin asker gönderiyor.

Reuters’a konuÅŸan Türkiye Büyükelçisi Ahmet Demirok, Türkiye ile Katar’ın bir askerî üs hazırlığı içinde olduÄŸunu ve bu çerçevede bir anlaÅŸma imzaladıklarını duyurdu. Askerî iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸması kapsamında ÅŸimdi Katar’da yüz asker bulunuyor. Bu sayı artırılacak.

İki ülke arasında ilişkiler ilerliyor

Orta DoÄŸu uzmanı Bilgay Duman, Orta DoÄŸu’da yaÅŸanan büyük deÄŸiÅŸimlere dikkati çekerek, “Türkiye ile Katar arasında zaten iliÅŸkiler mevcut. Katar’ın da buna ihtiyacı var. Bu nedenle de söz konusu anlaÅŸmayı, her iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin ilerletilmesi ÅŸeklinde de deÄŸerlendirebiliriz.” ÅŸeklinde açıklamalarda bulundu.

Tehlikeler ortak

Orta DoÄŸu siyasi bir krizin içinde ve bu nedenle de bazı devletler birlikte hareket ediyor. Orta DoÄŸu uzmanı Doç. Dr. Mehmet Åžahin, Orta DoÄŸu’daki geliÅŸmeler nedeniyle Türkiye ile Katar arasındaki iliÅŸkilerin olumlu bir ÅŸekilde seyrettiÄŸini kaydederek, “Her iki ülkenin askerî olarak da iliÅŸkileri var. Her iki ülkenin de dış politik tehlikeler nedeniyle ortak hareket etmesi gerekiyor. Özellikle de Ä°ran’a karşı.” ÅŸeklinde deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Askerî açıdan Katar’ın eksiklikleri olduÄŸunu belirten uzmanlar, Türkiye ile bu eksiklikleri gidermeyi istediÄŸini ve bu nedenle de her iki ülke arasında yeni anlaÅŸmaların da söz konusu olabileceÄŸini kaydediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.