Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye yerine Ermenistan yağı

Irak hükümeti Türkiye'den yemeklik yağ ithalatını azaltmayı planlıyor. Irak Ticaret Bakanlığı sözcüsü, "Türkiye'den alınan yemeklik yağın yerine yerli yağ kullanacağız ve başka ülkelere yöneleceğiz" dedi.



Reuters'ın haberine göre Türkiye'nin BaÅŸika'daki askeri eÄŸitmenleri korumak için Irak'a asker göndermesine tepki gösteren Irak hükümeti, Türkiye'den yemeklik yaÄŸ ithalatını azaltmayı planlıyor.  Irak Ticaret Bakanlığı sözcüsü ajansa yaptığı açıkalamda BaÄŸdat'ın 7 yıldır tüm yemeklik yaÄŸ ihtiyacını Türkiye'den karşıladığını belirtti. Sözcü yıllık ithalat miktarı konusunda bilgi vermezken, hükümetin BaÅŸika krizine tepki olarak Türkiye'den yaÄŸ alımını azalatcağını ve baÅŸka pazarlara yöneleceÄŸini söyledi. 

Zöcü, Ticaret Bakanı Muhammed ia el Sudani de Ermenistan'ın BaÄŸdat Büyükelçisi Karen Krikoryan ile görüşmesinde BaÄŸdat'ın Türkiye yerine Ermenistan'dan yemeklik yaÄŸ ithal edebileceÄŸini büyükelçiye söylediÄŸi bilgisini aktardı. 

Reuters'a konuÅŸan bir Ermenistan BüyükelçiliÄŸi yetkilisi görüşmeyi doÄŸruladı. Ancak görüşmenin ayrıntıları konusunda bilgi vermekten kaçındı. 

Irak Sanayi Bakanı Muhammed el Daraci ise ülkedeki yaÄŸ fabrikalarının önümüzdeki yıldan itibaren yeninden faaliyete geçeceÄŸini belirttti. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.