Sosyal Medya

EÄŸitim

Velilere de karne verilecek

MEB, velilerin okula kaç kez gittikleri, öğretmenleriyle ne kadar süre görüştükleri ve toplantılara katılıp katılmadığını kontrol etmek için 'veli karnesi' hazırlıyor



Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de eÄŸitim gündemindeki geliÅŸmelerle ilgili konuÅŸtu. Bakan Avcı, "Velilere karne vereceÄŸiz. ÇocuÄŸun okuluna kaç kere geldi, kimle ne konuÅŸtu deÄŸerlendireceÄŸiz. Onlar da bize karne versin, açıkları birlikte kapatalım” dedi.

Avcı, özetle şunları söyledi: Önümüzdeki döneme yetiştirebilirsek velilere de karne vereceğiz. Siz çocuğunuzun okuluna kaç gün geldiniz, hangi öğretmeniyle, ne kadar görüştünüz, okul aile birliği toplantılarına katıldınız mı? Bakın bu bir tür restleşmedir. Şimdi velilerimiz de diyecekler ki tamam okullarınıza geliriz, ama biz de size karne veririz. Veliler de bize karne versinler, okulumuza gelsinler, evet bizim okullarımızda çok eksiğimiz var. Denetlesinler, eksiğimizi, gediğimizi birlikte kapatalım.

Hala süren operasyonlar nedeniyle birçok ilçede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilen GüneydoÄŸu’da yaÅŸanan çatışmalı ortamdan 80 bin 156 öğrencinin etkilendiÄŸini belirten Avcı, “Hafta sonu eÄŸitimleriyle, sömestr ve yaz tatilinden alacağımız günlerle, yoÄŸunlaÅŸtırılmış programla öğrencilerimizin eksikliklerini gidereceÄŸiz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.